מתכון עוף במלח עם טיפ לעסיסיות
מתכון פשוט שלא דורש הרבה עבודה
הכנת עוף בתנור יכולה להיות פשוטה, טעימה, ובעיקר – עסיסית! אחד הסודות לשמירה על העסיסיות של העוף במהלך האפייה הוא פיזור מלח סביבו – טיפ קטן שמונע את התייבשות העוף בכך שהוא סופג את הנוזלים ומשאיר את העוף רך ועסיסי.
המלח יוצר מעין "מעטפת" סביב העוף ושומר על הלחות והעסיסיות שלו במהלך הבישול.
המתכון עוף הזה מבושל ללא שמן או תוספות שומניות, כך שתוכלו ליהנות ממנה קלה ובריאה שמתאימה לכל ארוחה.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
- 1 עוף שלם
- שמן זית (מעט)
- פלפל שחור גרוס (קורט)
- דבש (לפי הטעם)
- פלחי לימון
- עלי טימין או רוזמרין (מעט)
- מלח גס
אופן ההכנה
- נחתוך עוף שלם באמצע כדי להשכיב אותו , אפשר גם חלקי עוף.
- נניח בתבנית על נייר אפיה נשמן אותו בשמן זית ונתבל בפלפל שחור גרוס נזלף דבש ונעסה אותו.
- בין העור לעוף נשים פלחי לימון וגם עליו.
- נפזר מסביב לעוף עלי טימין או רוזמרין.
- נפזר קילו מלח גס מסביב לתבנית אבל שהמלח לא יגע בעוף !! כך הוא סופח את הנוזלים.
- נכסה את העוף בנייר אפיה רטוב ומקומט.
- נכניס לתנור 190 מעלות חצי שעה נוריד את נייר האפייה ונאפה בערך עוד שעה .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון עוף
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מתכון עוף במלח עם טיפ לעסיסיות מתכון פשוט מאת: מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם: בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”