שושני דבש מתקתקות עם ניחוח מטריף
ריח מושלם מהתנור שמתפזר בכל הבית
שושני דבש הן בחירה נהדרת לחגים, במיוחד לראש השנה, או לכל אירוע שמח שדורש משהו מיוחד ומתוק.
המראה היפה של השושנים המגולגלות והמצופות בדבש הופך אותן לקינוח לא רק טעים אלא גם מרשים ויפהפה על השולחן.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
- 1 קילו קמח לבן (מנופה)
- ½1 כפות שמרים יבשים
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס דבש
- ½ כוס שמן
- 3 ביצים גודל (L)
- 1 כפית תמצית וניל
- מלח (קורט )
- 2-½1 כוסות מים חמימים
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומפעילים על מהירות בינונית לערבב.
- מוסיפים דבש, שמן ביצים וכוס וחצי מים, נותנים 3 דקות לישה ומוסיפים את המלח.
- ממשיכים ללוש סה"כ כעשר דקות, אם הבצק מרגיש עוד יבש מוסיפים מים.
- מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לשניים וכל חלק מרדדים למלבן.
- חותכים לרצועות מעט רחבות ומגלגלים לשושנים.
- מסדרים בתבנית עגולה, מרובעת, אינגליש או כל תבנית שאוהבים ומתפיחים חצי שעה.
- מכינים תערובת הברשה: 1 חלמון + 1 כף חלב + קורט מלח. ומברישים את החלה.
- ניתן לפזר שקדים פרוסים.
- אופים ב 180 מעלות על תכנית טורבו למשך 25 דקות.
- מברישים במעט דבש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: שושני דבש מתקתקות
במה אפשר להבריש במקום חלב? במים. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: שושני דבש מתקתקות עם ניחוח מטריף מתכון מאת: ליטל אשואל
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף באינסטגרם, בקבוצתה וגם בבלוג