צלי בקר ביין עם אפונה וגזר גמדי
מנה קלאסית מהמטבח הצרפתי
צלי בקר ביין הוא מנה חגיגית ומרשימה שמושלמת לארוחות משפחתיות, חגים, או מפגשים חברתיים.
הצלי משתלב נהדר עם פירה, ירקות שורש, אורז או פסטה, ויוצר ארוחה מלאה, משביעה ועשירה בטעמים.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
סיר רחב
המצרכים
- 2 ק"ג צלי בקר טרי (מספר 5)
- ¾ כוס שמן (180 מ"ל)
- 2 כוסות יין אדום מתוק (480 מ"ל)
- 1 ליטר מים
- 5 בצלים (בינוניים)
- 1 אריזה של אפונה ירוקה (800 גרם)
- 1 אריזה של גזר גמדי (800 גרם)
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה מרוקאית בשמן
- 2 כפיות מלח
- ½ כוס סילאן (120 מ"ל)
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את הבשר וקושרים אותו מסביב עם חוט תפירה (אופציונלי).
- מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את נתח הבשר במשך כמה דקות מכל הצדדים.
- מוסיפים לסיר את הבצלים לאחר שקילפנו וחתכנו אותם לרצועות ומטגנים אותם ביחד עם הבשר עוד כמה דקות.
- מוסיפים את היין - הסילאן - המים והתבלינים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה לבינונית נמוכה ומבשלים בסבלנות את הבשר עד שהוא מוכן לאכילה ורוב הנוזלים הצטמצמו (זה לוקח כשעתיים לפחות).
- מוציאים בזהירות את הבשר מהסיר ומניחים אותו מכוסה לצינון מוחלט על קרש חיתוך ורק אז פורסים אותו לפרוסות בעובי הרצוי לכם.
- (צריך שישארו בסיר כ 2 כוסות מהרוטב שבו בישלנו את הבשר - אם נשאר יותר מוציאים וזה מצוין להעשרת תבשיל אחר ואם במשך הבישול הנוזלים הצטמצמו מידי ויש פחות מ2 כוסות רוטב מוסיפים מים רותחים לפי הצורך).
- מניחים בסיר שבו בישלנו את הבשר 2 כוסות מציר הבשר את האפונה והגזר לאחר ששטפנו וסיננו אותם מנוזלים ומעל מניחים את הבשר הפרוס ומבשלים אותם יחד עם הרוטב שנשאר בסיר על להבה נמוכה כ 60 דקות (מידי פעם לוקחים בכף מהרוטב שבתחתית הסיר ויוצקים אותו מעל גבי הבשר).
הערות וטיפים
ניתן לתקן תיבול ולהוסיף מה שנראה לכם שישדרג את התבשיל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: צלי בקר ביין – אפונה וגזר גמדי מתכון מאת: שולמית שחר