מתכונים לשבת | עוגות | עוגות גבינה | קינוחים
עוגת גבינה אלפחורס- בחושה
קינוח מרשים במיוחד לאירועים.
עוגת גבינה אלפחורס היא שילוב מושלם בין הקלאסיקה של עוגת גבינה עשירה וקרמית לבין הטעמים האהובים של עוגיית האלפחורס המפורסמת מדרום אמריקה.
עם שכבות נימוחות של עוגיות חמאתיות, נגיעות של ריבת חלב מתוקה ושילוב של קוקוס קלוי, כל ביס מהעוגה הזו מזכיר קינוח אהוב עם טוויסט מרענן.
מתכון זה מביא את השילוב האידיאלי בין עוגיות האלפחורס לעוגת גבינה קרמית, ליצירת קינוח שובה לב שכולם יאהבו.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית בקוטר 24
המצרכים
לתחתית:
- 1 שרוול פתי בר (250 גרם)
- 100 גרם חמאה מומסת (1 חבילה)
- 2 כפות ריבת חלב
לעוגת גבינה:
- 4 ביצים (L)
- ½ כוס סוכר
- 500 גרם גבינה לבנה (1 חבילה גדולה)
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- 2 כפות פודינג וניל
- 3 כפות קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות ריבת חלב ( - לשיוש)
לגנאש:
- 200 גרם שוקולד לבן (2 חפיסות)
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 כף ריבת חלב
- 2 כפות קוקוס
לקישוט:
- עוגיות אלפחורס
- קוקוס
אופן ההכנה
לתחתית:
- לטחון במעבד מזון את הפתי בר עם החמאה והריבת חלב.
- לשטח בתחתית התבנית .
לעוגת גבינה:
- נטרוף או נקציף את הביצים, הגבינה, השמנת חמוצה, הסוכר, הפודינג וניל, התמצית וניל, והקורנפלור לבלילה אחידה.
- נמזוג את תערובת הגבינה לתבנית מעל הבסיס.
- עם כפית קטנה נפזר ריבת חלב.
- בעזרת קיסם ניצור שיוש.
- נכניס לתנור שחומם מראש על °160 מעלות 40 דקות בדיוק ונצנן.
הכנת הגנאש:
- להמיס על הגז או במיקרוגל: 200 גרם שוקולד לבן 200 מ"ל שמנת מתוקה 1 כף ריבת חלב.
- נוסיף 2 כפות קוקוס ונשפוך מעל העוגה.
- נפזר קוקוס ונקשט עם עוגיות אלפחורס .
- נכניס למקרר למספר שעות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת גבינה אלפחורס
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגת גבינה אלפחורס מתכון מאת: נועם זיגדון