| |

לזניה מטורפת ועשירה בטעמים

מנה קלאסית ומנחמת שתמיד מצליחה לשמח
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון לזניה

הלזניה המטורפת והמשודרגת הזו לוקחת את הקלאסיקה האיטלקית האהובה לרמה חדשה לגמרי! עם שכבות נדיבות של רוטב עשיר, בשר עסיסי ותבלינים מפתיעים, מדובר במנה שכולם יישבו בקסמה.

כל ביס מביא שילוב של מרקמים וטעמים עמוקים, שמרגיש כמו חגיגה של ממש בצלחת. המתכון הזה הוא בדיוק מה שצריך כשאתם מחפשים לזניה שהיא לא רק טעימה, אלא לגמרי בלתי נשכחת.

= ספר המתכונים של מלי מאירוב

 

מתכון לזניה
צילום: מלי מאירוב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון לזניה

לזניה מטורפת ועשירה בטעמים

מנה קלאסית ומנחמת שתמיד מצליחה לשמח
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מחבת

המצרכים

  • 1 חבילה דפי לזניה (400 גרם)
  • 2 חצילים
  • 2 תפוחי אדמה
  • שמן זית
  • 1 בצל (גדול)
  • 700 גרם בשר טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף רסק עגבניות
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 בקבוק מחית עגבניות (185 גרם)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • ½1 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 כוסות מים רותחים
  • טימין טרי

אופן ההכנה

  • חותכים 2 חצילים לפרוסות לאורכם.
  • מקלפים 2 תפוחי אדמה וחותכים לפרוסות.
  • מברישים בשמן זית ממליחים ואופים בתנור 190 מעלות טורבו עד ריכוך קל בערך 20 דקות.
  • במחבת מטגנים בצל גדול מוסיפים 700 גרם בשר טחון.
  • מבשלים תוך ערבוב עם כף עץ עד שמאפיר.
  • מוסיפים כפית מלח כפית פלפל שחור וכף רסק עגבניות ומטגנים עד שאין מים.
  • בקערה מערבבים רבע כוס שמן זית בקבוק מחית עגבניות 2 כפות רסק עגבניות כפית וחצי מלח כפית פלפל שחור ו 3 כוסות מים רותחים.
  • סידור התבנית: מוזגים לתבנית 2 מצקות מהרוטב מעל שמים דפי לזניה ואז חצי מהבשר פרוסות חציל פרוסות תפוחי אדמה ושוב דפי לזניה את הבשר שנותר חצילים תפוחי אדמה ומסיימים עם דפי לזניה.
  • מסדרים מעל הדפי לזניה עיגולי עגבניות שופכים את כל הרוטב .
  • מכסים בנייר אפיה מקומט שהרטבנו ומעל נייר כסף.
  • אופים 180 מעלות טורבו שעה.
  • מורידים את נייר הכסף מפזרים טימין טרי ואופים עוד 5 דקות .

הערות וטיפים

  • אפשר להוסיף לבשר פטרוזיליה.
  • אפשר ללא תפוחי אדמה.
  • אפשר רק שכבה אחת של החציל או התפוח .
  • אפשר להכין הכל היום ולאפות מחר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון לזניה
צילום: מלי מאירוב

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

מקור: לזניה מטורפת ומשודרגת מתכון מאת: מלי מאירוב

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב

 

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements