עוגת ספוג אנגלית עם תותים וקרם קצפת
מושלמת לקינוח קליל ומרשים
מתכון לעוגת ספוג אנגלית קלאסית עם תותים וקרם קצפת – מושלמת לקינוח קליל ומרשים.
עוגת הספוג היא עדינה ולא כבדה, והיא משתלבת נהדר עם הקרם הקצפתי והתותים הרעננים.
= ספר המתכונים של מרינה חוטורן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית אפייה גודל 20
מיקסר
המצרכים
- 100 גרם גבינת שמנת רכה
- 100 גרם חמאה רכה (1 חבילה)
- 75 גרם מונקפרוט (תחליף סוכר)
- 4 ביצים
- 125 גרם קמח שקדים
- 1 כפית אבקת אפיה
- מלח (קמצוץ )
- 1 כפית תמצית וניל
- 250 מ"ל שמנת להקצפה ( חבילה)
- 125 גרם גבינת שמנת
- 50 גרם אבקת סוכר סוויטנגו
- ריבת תותים ביתית (עם מונקפרוט)
אופן ההכנה
- להקציף חמאה, גבינת שמנת, מונקפרוט, וניל ומלח לקרם אורירי.
- להוסיף ביצים אחת אחת ולהקציף אחרי כל אחת.
- להוסיף קמח ואבקת אפיה ולערבב בעדינות.
- להעביר לתבנית 20 ולאפות ב 170 מעלות.
- לקרר ולהכניס למקרר ל3 שעות לפחות.
- להקציף שמנת לקצפת, אבקת סוכר וגבינת שמנת לקרם יציב.
- לחצות את העוגה, למרוח ריבת תות וקרם קצפת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגת ספוג אנגלית עם תותים וקרם קצפת מתכון מאת: Marina Hutoran