|

מתכון לפנקייק עבה ונדיר

פנקייקים עבים טעימים ורכים
בהשראת: מרי קוגן
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון לפנקייק

פנקייק עבה ונדיר הוא הפינוק המושלם לכל ארוחת בוקר או קינוח! עם מרקם רך ומפנק, הוא משתלב נהדר עם תוספות מגוונות כמו סירופ מייפל, חמאה, פירות טריים, קצפת או שוקולד מומס.

קל להכנה וטעים במיוחד, זהו המתכון האידיאלי להתחיל את היום או להפתיע את האורחים במשהו מתוק ומרשים.

= ספר המתכונים של מרי קוגן

מתכון לפנקייק
צילום: מרי קוגן
מתכון לפנקייק
צילום: מרי קוגן
מתכון לפנקייק
צילום: מרי קוגן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון לפנקייק

מתכון לפנקייק עבה ונדיר

פנקייקים עבים טעימים ורכים
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

מחבת
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 ביצים ( L)
  • 1 כוס חלב 3% (240 מ״ל)
  • 50 גרם חמאה (½ חבילה)
  • ¼ כוס סוכר לבן (50 גרם סוכר)
  • ½1 כוסות קמח לבן מנופה (210 גרם)
  • 2 כפיות אבקת אפיה (6 גרם)
  • ¼ כפית מלח (אני שמתי חצי)
  • תרסיס שמן (אני השתמשתי בנייר סופג שטבלתי במעט שמן)

אופן ההכנה

  • בקערה נפרדת טורפים עם מטרפה ביצים חלב חמאה מומסת וסוכר.
  • ובקערה נוספת מנפים קמח, אבקת אפיה, ומלח.
  • יוצרים גומה בתוך היבשים ושופכים אליה את הנוזלים.
  • מערבבים רק עד לאיחוד של הנוזלים עם היבשים, לא לערבב יתר על המידה.
  • לשמן מחבת , ליצוק 2-3 כפות מהבלילה.
  • להמתין עד לרגע שמופיעות בועות על החלק העליון של הפנקייק ועל להפוך עם מרית במהירות.

לרטבים:

  • להמיס סוגי שוקולדים שונים יחד עם מעט חמאה, במיקרוגל בפולסים קצרים, ערבוב ושוב חזרה עד להמסה מלאה.
  • אפשר פשוט להגיש עם חמאה ומייפל.

הערות וטיפים

  • אם רוצים להוסיף טעם לפנקייק להוסיף כוס רווין ( לא מחייב).
  • לערבב רק עד להטעמת היבשים, גם במחיר של הישארות גושים, אחרת הפנקייקים יוצאים קשים ולא רכים .
  • לא לשמן מחבת עם חמאה, יש נטיה לה להישרף מהר יותר משמן.
  • אם רוצים פנקייקים יותר אווריריים, אפשר להפריד בין החלמונים לחלבונים , את החלמונים טורפים עם החלב והחמאה המומסת , את החלבונים להקציף עם הסוכר עד לקבלת קצף רך ולא נוקשה , לאחד את תערובת הנוזלים יחד עם הקצף בתנועות קיפול .
  • לנפות את הקמח , גם מבחינת כשרות וגם מבחינת קבלת תוצאה שהיא לא דחוסה.
  • חמאה מומסת לא להכניס חמה לתערובת הביצים והחלב, לדאוג שתרד לטמפרטורת חדר.
  • לפנקייק ברולה: להכין קרם פטיסייר, להעביר לקערה לכסות עם ניילון נצמד, להכניס לקירור של שלוש במקרר, למרוח מעל הפנקייק, לפזר מעל סוכר דמררה ובאמצעות ברנר, עברתי מעל הסוכר, לאכול במיידי כי אחרת הקרם נהיה למעיין שלולית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון לפנקייק עבה ונדיר

זה במכונה או במחבת?
עשיתי במכשיר שגיסי קנה לי מארצות הברית, אבל כמובן שאפשר להכין במחבת.
מה זה רובי?
מדובר בשוקולד , כל הרטבים המסתי עם מעט חמאה בפולסים קצרים במיקרוגל.
מתכון לפנקייק
צילום: מרי קוגן

 

רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון לפנקייק

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

מקור: מתכון לפנקייק עבה ונדיר מתכון של קרין גורן עם דגשים שלי: מרי קוגן

 

 

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements