חיתוכיות גבינה כמו של סבתא
עוגה שמושלמת לצד כוס תה או קפה
חיתוכיות גבינה בסגנון של סבתא הן קינוח קלאסי ורך עם ניחוח ביתי. המתכון הזה מחזיר אותנו למאפים נוסטלגיים שהיו נפוצים במטבחים של פעם.
השילוב של בצק פריך ומילוי גבינה מתקתק יוצר עוגה שמושלמת לצד כוס תה או קפה.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
לבצק בתחתית:
- 200 גרם חמאה
- 1 חלמון
- 3 כוסות קמח
- ¼ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- ¼ כוס מים קרים
למילוי:
- 2 חבילות גבינת טוב טעם / כנען טבורוג (500 גרם)
- 250 גרם גבינה לבנה (1 חבילה)
- 250 גרם גבינת שמנת (1 חבילה)
- ½1 כוסות סוכר
- 4 ביצים
- 3 כפות קורנפלור / קמח
לפירורי בצק:
- 100 גרם חמאה (1 חבילה)
- ½ כוס סוכר
- ½1 כוסות קמח
- ½ כוס אגוזים (טחונים)
- 2 כפות מים
אופן ההכנה
- לערבב את רכיבי הבצק במעבד מזון לבצק אחד.
- לרדד מעל נייר אפיה לגודל תבנית חד פעמית הגדולה 30/40. בערך.
הכנת המילוי:
- לערבב היטב את המרכיבים של המילוי בקערה ואז להעביר מעל הבצק.
- לערבב מרכיבי הפירורים בקערה . לפזר את הפירורים מעל הגבינה
- אפייה 170 מעלות מעל שעה לבדוק שנאפה ומזהיב טוב.
- לחתוך לקוביות לאחר קירור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
חיתוכיות גבינה כמו של סבתא
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: חיתוכיות גבינה כמו של סבתא מאת: אביבה בוכמן