| | |

קובה מבושלת מתכון נוסטלגי ומסורתי

אחת המנות הקלאסיות והאהובות
בהשראת: צביה אורן
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון קובה מבושלת

מחפשים טעמים של בית, כאלו שמזכירים את המטבח של סבתא? קובה מבושלת היא בדיוק המתכון הנוסטלגי והמסורתי שיחזיר אתכם ישר אל זיכרונות הילדות.

עם כדורי בשר עסיסיים עטופים בבצק עדין, מתבשלת במרק עשיר בטעמים – זו מנה שמחממת את הלב והנשמה. המתכון שלנו פשוט להכנה, ועוקב אחרי המסורת הטעימה שעוברת מדור לדור.

אז אם אתם מתגעגעים לטעמים הישנים או רוצים לפנק את המשפחה במנה שאין לה תחליף – קובה מבושלת זה בדיוק מה שאתם צריכים!

= ספר המתכונים של צביה אורן

מתכון קובה מבושלת
צילום: צביה אורן
מתכון קובה מבושלת
צילום: צביה אורן
מתכון קובה מבושלת
צילום: צביה אורן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון קובה מבושלת

קובה מבושלת מתכון נוסטלגי ומסורתי

אחת המנות הקלאסיות והאהובות
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: צביה אורן

ציוד

סיר

המצרכים

למילוי:

  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל (קצוץ)
  • 1 כף שמן
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור

למעטפת:

  • ½ קילו סולת
  • ½1 כוסות מים
  • מלח (מעט )

למרק:

  • 1 בצל (קצוץ קטן)
  • 1 כפית שמן
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית חוויג'
  • ½ כפית כורכום
  • קוביות דלעת בטטה, גזר וסלרי.

אופן ההכנה

הכנת המילוי:

  • מערבבים את כל רכיבי המילוי עד קבלת תערובת אחידה ומניחים בצד.
  • מכינים כדורים קטנים.

הכנת המעטפת:

  • מערבבים היטב את הסולת, מים, מעט מלח.
  • משהים את העיסה ל- 10 דקות עד שכל המים נספגים.
  • מרכיבים את הקובות בידים רטובות קורצים מהתערובת הסולת כדור בגודל פינג פונג ומשטחים על כף היד.
  • שמים במרכז כדור בשר ששמנו בצד. סוגרים את הקצוות מסביב למילוי ומגלגלים לכדור.

הכנת המרק:

  • מעבירים לסיר המרק בצל קצוץ אחד קטן עם כפית שמן ומטגנים עד להזהבה.
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור כפית בהרט כפית חוויג' 1/2 כפית כורכום.
  • ממלאים עד חצי הסיר במים מערבבים ושמים כל כדור לתוך הסיר, בזהירות עד שכל הכדורים נמצאים בסיר.
  • את הכדורים שמים רק שהמים רתחו וכך הכדורים לא ידבקו.
  • להנמיך את האש להוסיף קוביות של דלעת, בטטה, גזר וסלרי.
  • מבשלים עד 40 דקות.

הערות וטיפים

טעים במיוחד לצד אורז מלא עם עדשים שחורות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: קובה מבושלת

האם כוס וחצי המים, ששמים במעטפת, צריכים להיות חמים? או קרים מהברז?
מהברז.
מתכון קובה מבושלת
צילום: צביה אורן

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

מקור: קובה מבושלת מאת: צביה אורן

 

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements