עוגת שיש שוקולד פשוטה וטעימה
עוגה קלה לצד קפה או כל משקה.
עוגת שיש שוקולד פשוטה היא אחת העוגות האהובות והקלות להכנה שמתאימה לכל רגע ביום. עם מרקם אוורירי וטעמים עדינים של וניל ושוקולד, היא מושלמת לצד כוס קפה או תה.
המתכון הזה לא דורש יותר מדי מאמץ או מרכיבים מיוחדים, ועם קישוט עדין של שוקולד צ׳יפס ומעט קקאו, מתקבלת עוגה ביתית ומנחמת שכל אחד ייהנה ממנה.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית סיליקון / תבנית לתנור עגולה
מיקסר
המצרכים
- 5 ביצים
- 5 כפות קמח תופח
- 5 כפות שמן
- 5 כפות סוכר
- ½ כפית אבקת אפיה
לקישוט:
- צ׳יפס שוקולד
אופן ההכנה
- מפרידים את החלבונים והחלמונים.
- את החלבונים מעבירים למיקסר ומתחילים להקציף לקצף יציב .
- בהדרגה מוסיפים את הסוכר, את החלמונים , את השמן והקמח ואבקת אפיה עד לבלילה אחידה.
- מעבירים לתבנית סיליקון איכותית או כל תבנית עגולה את הבלילה, מקשטים מעל בכמה צ׳יפס שוקולד.
- לוקחים מהבלילה 2 כפות מערבבים עם כפית שטוחה קקאו מערבבים היטב ועם קיסם מציירים מעט.
- מכניסים לתנור על חום של 180 מעלות עד שהקיסם יבש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שיש
איך מחלצים עוגה מתבנית סיליקון , לי זה לא מצליח , אפשר הסבר ? משמנים היטב , מפזרים מעט קמח, וטופחים מעט על התבנית ששאריות הקמח יצאו ואז שמים את העיסה של העוגה. |
אבל איך הופכים אותה בלי שתמעך? מחכים שתתקרר. ואז הופכים אותה ועם היד טופחים מעט ולא נמעך כלום. |
5 כפות קמח? זה לא מעט? לא. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגת שיש קלה וטעימה מתכון מאת: צביה אורן