מלפוף – מתכון כרוב ממולא אותנטי
מלפוף, אחד המאכלים המסורתיים והאהובים במטבח הערבי, הוא מתכון של עלי כרוב ממולאים בתערובת בשר,…
מלפוף - מתכון כרוב ממולא אותנטי

מלפוף, אחד המאכלים המסורתיים והאהובים במטבח הערבי, הוא מתכון של עלי כרוב ממולאים בתערובת בשר, אורז ותבלינים ארומטיים.
מדובר במנה שמסמלת בית, חום ואירוח, ועוברת מדור לדור במשפחות רבות. עלי הכרוב הרכים, שעוטפים את המילוי העסיסי, מתבשלים באיטיות ברוטב עגבניות, ויוצרים חגיגה של טעמים וניחוחות.
אם אתם מחפשים מנה שתכבוש את לב הסועדים שלכם ותביא טעמים אותנטיים מהמטבח הערבי המסורתי – המלפוף הוא הבחירה המושלמת.
=[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/ירדנה-ג’נאח icon="" target="false" nofollow="false"] ספר המתכונים של ירדנה ג’נאח [/button]

[adinserter block="2"]
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

ציוד
המצרכים
- 1 כרוב (שלם)
- 3 כוסות אורז
- 1 כפית שום כתוש (טרי)
- ½ כוס שמן זית
- 3 כפיות מלח
- 3 כפיות בהרט
- 1 כפית קינמון (- לא חובה)
- ½1 כפיות בהרט
- 2 שיני שום (שלמים)
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית כורכום
אופן ההכנה
- להביא לרתיחה בסיר כרוב שלם במשך ½ שעה.
- להפריד את העלים מהכרוב השלם.
- לשטוף את האורז היטב עד שהמים שקופים
- להשרות את האורז במים קרים 2 שעות - לסנן.
- להוסיף לאורז 1 כפית שום כתוש טרי ½ כוס שמן זית 3 כפיות מלח 3 כפיות בהרט 1 כפית קינמון - לא חובה.
- לערבב את כל החומרים ביד.
- לחתוך כל עלה ל-2 - להוציא את הגזע הקשה.
- למלא מעט ממלית האורז תחתית - להמשיך לגלגל כמו סיגר צמוד.
- מסדרים את הממולאים בסיר בעיגול.
- אפשרות נוספת להכנת הממולאים:
- להניח ½ עלה בסיר וה-½ השני מחוץ לסיר.
- מעל העלים שמים את הממולאים.
- לכסות עם העלים שמחוץ לסיר - מתקבלת צורה של עוגה.
- ב-2 הצורות בסוף מסופים מים רותחים עד כדי כיסוי הממולאים .
- להוסיף לסיר - ½1 כפיות מלח 2 שיני שום שלמים 1 כפית פפריקה 1 כפית כורכום.
- מניחים מעל הכרוב הממולא צלחת הפוכה ולסגור מכסה.
- לבשל בישול איטי 2 שעות.
[adinserter block="4"]

רק עוד דבר אחד אחרון!
מלפוף – מתכון כרוב ממולא אותנטי
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מלפוף – מתכון כרוב ממולא אותנטי מאת: ירדנה ג'נאח