פאי שזיפים בכלום עבודה
מתכון חגיגי ומשגע למניפת שזיפים
פאי שזיפים בכלום עבודה הוא הפתרון המושלם למי שרוצה להנות מקינוח מפנק מבלי לבלות שעות במטבח.
השילוב של שזיפים עסיסיים ובצק עדין יוצר פאי קלאסי שמתפוצץ בטעמים של קיץ. המתכון הזה לא רק קל ופשוט, אלא גם מהיר להכנה, כך שתוכלו ליהנות ממנו גם כשאין הרבה זמן פנוי.
כל ביס מהפאי מביא איתו מתיקות טבעית וקרמיות נפלאה שמחמיאה בצורה מושלמת לשזיפים הרכים. זהו קינוח אידיאלי לכל אירוע או סתם פינוק יומיומי.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
- 1 חבילה בצק עלים ( חתוך לקוביות)
- 5-6 שזיפים (חתוכים לפרוסות דקות)
לקרם השקדים:
- 100 גרם מחמאה רכה (לא נמסה)
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 ביצה
- 100 גרם שקדים מולבנים (טחונים)
- 2 כפות קורנפלור
להברשה:
- חלמון ביצה+ 1 כף מים + קורט מלח
- דבש (להברשת התפוחים לאחר האפייה)
- אבקת סוכר (לפידור)
אופן ההכנה
- בקערה טורפים מחמאה רכה ואבקת סוכר למרקם משחתי.
- מוסיפים ביצה וטורפים לתערובת תפוחה.
- מוסיפים שקדים טחונים קורנפלור ומקפלים עם מרית מעבירים לשק זילוף אפשר גם להניח עם כפית.
- מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה את מלבני בצק העלים.
- מזלפים מעט מקרם השקדים במרכז כל מלבן ומסדרים שזיפים צמודים צמודי.
- מורחים מסביב תערובת הברשה ומפזרים שקדים פרוסים.
- אופים ב 180 מעלות למשך 25 דק או עד השחמה יפה.
- מורחים את השזיפים בדבש - הדבר גם נראה יפה, אך גם משמש כחומר משמר על מנת לעכב את ההשחרה שלהם. מפדרים באבקת סוכר.
הערות וטיפים
ניתן להכין אותו בכל גודל שאוהבים, גם עם פירות יער, עם גלידה בצד.
המאפה במיטבו ביום האפייה ויום למחרת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הבמה כולה שלכם:
"מהמם. מתכוונת לעשות בחג בצורת תפוח עפ"י המתכון שלך ורעיון שראיתי ברשת !"
אתי שליו
רק עוד דבר אחד אחרון!
פאי שזיפים
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: פאי שזיפים בכלום עבודה מתכון מאת: ליטל אשואל