עוגת דבש
עוגה קלאסית רכה וטעימה
עוגת דבש היא מאפה קלאסי ואהוב, שמביא איתו טעמים מתוקים ועמוקים של דבש שמעניקים לה את המרקם הרך והלחות המושלמת.
זו עוגה שמסמלת חגיגיות ואירועים מיוחדים, אך גם מושלמת ללוות כוס תה חמימה בשעות אחר הצהריים. עם ניחוח נפלא שמתפשט בבית, העוגה הזו מביאה עימה חום ונחמה בכל ביס.
פשוטה להכנה אך עשירה בטעמים, עוגת הדבש הזו תכבוש את לבכם ותשאיר טעם של עוד.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
3 תבניות אינגליש
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- ½1 כוסות דבש
- ½1 כוסות מים
- ½1 כוסות שמן
- 1 כפית אבקת סודה לשתיה
- 1 כף קינמון
- 1 כפית נס קפה מגורען
- 2 ביצים
- 1 כוס סוכר
- ¼ כוס סוכר
- 3 חלבונים
- ½ קילו קמח (½3 כוסות)
אופן ההכנה
- בקערה גדולה מערבבים דבש, מים, שמן סוכר ונס קפה.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים.
- בקערה נוספת מערבבים קמח, אבקת סודה לשתיה וקינמון היטב ומוסיפים לתערובת הרטובים, מערבבים עם מרית בתנועות קיפול.
- מקציפים חלבונים עם רבע כוס סוכר לקצב יציב ומקפלים לתערובת העוגה.
- משמנים 3 תבניות אינגליש קייק ומחלקים את התערובת בין התבניות.
- ניתן לפזר שקדים פרוסים.
- אופים בתנור על חום של 180 מעלות למשך 40 דקות או עד שקיסם ננעץ יוצא עם פירורים לחים.
הערות וטיפים
ניתן להקפיא, העוגות מחזיקות חודשים במקפיא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת דבש
מה עושים עם החלמונים שנשארו? ביצים שלמות תחילה לתערובת וחלבונים לאחר מכן להקציף ולקפל. עם החלמונים הנותרים ניתן להכין בסיס לאנגלז, עוגיות מבצק פריך, אלפחורס ועוד. |
כפית אחת של סודה לשתייה מספיקה לחצי קילו קמח? מספיק בהחלט. |
קמח רגיל או קמח תופח ? רגיל. |
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי היום יצא מעולה וטעים מאוד תודה!"
דליה אוסמו
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת דבש מתכון
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגת דבש מתכון מאת: ליטל אשואל