עוגת ריבה ואגוזים בטעמים נפלאים
פשוטה להכנה ועשירה בטעמים
ספר המתכונים של אצל ברכה במטבח
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
- 3 כוסות קמח מנופה פחות שתי כפות
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- ½ כוס סוכר
- 2 חלמונים (מביצים גדולות בטמפרטורת החדר)
- 1 חבילה חמאה רכה / נטורינה לפרווה (100 גרם )
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מיץ תפוזים
- ריבה בטעם שאתם אוהבים כמו תות
- קוקוס (מעט לפי הטעם)
- ½1 חופן אגוזי מלך (מרוסקים גס)
- 2 כפות שקדים טחונים
- ½ כפית קינמון
אופן ההכנה
- נכניס לקערה גדולה, את הקמח, אבקת האפייה, תמצית הווניל, סוכר וניל, הסוכר, החלמונים, החמאה או נטורינה, השמן ומיץ התפוזים עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה.
- לשמן היטב תבנית אפייה ומשטחים עליה את רוב הבצק, ומשאירים חלק קטן בצד.
- למרוח שכבה נדיבה של ריבה על פני הבצק שבתבנית.
- לפזר מעל הריבה מעט קוקוס, אגוזי מלך מרוסקים גס, ושקדים טחונים. מוסיפים גם נגיעה של קינמון.
- קורעים ביד חתיכות קטנות מהבצק שהושאר בצד ומפזרים מעל.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של מאה שמונים מעלות למשך כשלושים וחמש דקות, עד שהעוגה מזהיבה קלות.
- לאחר שהעוגה התקררה מעט, חותכים ומגישים. ניתן לפדר באבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת ריבה ואגוזים
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגת ריבה ואגוזים מתכון מאת: אצל ברכה במטבח