מתכון ללחמניות רכות וטעימות
לחמניות רכות, שמתאימות לכל ארוחה
לחמניות רכות הן תוספת נהדרת לכל ארוחה, והן מושלמות לכריכים, לצד מרקים, או אפילו סתם לנשנוש עם חמאה וריבה.
ספר המתכונים של דניאל כהן טרמפרוש
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
מיקסר
המצרכים
- 1 קילו קמח
- 4 כפות שמרים
- 4 כפות סוכר
- ½ כפית קונפלור
- 1 ביצה (לבצק)
- 3 כוסות מים
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית מלח
לציפוי :
- סילאן עם ביצה
- שומשום
אופן ההכנה
- שופכים למיקסר קילו קמח לאחר ניפוי, מוסיפים את השמרים, הסוכר והקונפלור ומערבבים מעט במיקסר .
- מוסיפים את השמן, הביצה והמים (להוסיף מים בהדרגה) ומגבירים את העוצמה במיקסר למהירות בינונית.
- לאחר 2 דקות מוסיפים את המלח ומנמיכים למהירות הכי נמוכה, וזמן לישה של בערך 5-7 דקות ואז להמשיך ללוש ביד .
- משאירים להתפחה של שעה/ שעה וחצי .
- לאחר ההתפחה יוצרים כדורים של 110 גרם כל כדור (צריך לצאת 15 לחמניות) .
- מניחים את הכדורים למנוחה של 10 דקות מכוסים במגבת (למי שממהר ניתן לדלג על השלב הזה- זה גורם לבצק להיות יותר רך ברידוד של הלחמנייה) .
- אחרי שהכדורים נחו יוצרים את הצורה שרוצים ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה, ומתפיחים לעוד חצי שעה עד ארבעים דקות.
- אחרי ההתפחה מורחים ביצה עם סילאן ומפזרים שומשום, מכניסים לתנור לבערך 20 דקות (עד שהלחמניות שחומות) .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון ללחמניות רכות וטעימות
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מתכון ללחמניות רכות וטעימות מאת: Danielle Cohen Termeforush