| |

פרסבורגר אגוזים

קינוח מושלם לחובבי אגוזים
בהשראת: ליטל אשואל
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון פרסבורגר אגוזים

פרסבורגר אגוזים הוא מאפה עשיר ומפנק שמקורו מהמטבח ההונגרי, המשלב בצק פריך עם מילוי אגוזים מתוק וארומטי.

זהו קינוח מושלם לחובבי אגוזים, ומוגש בדרך כלל בפרוסות, כעוגה מגולגלת ויפה.

ספר המתכונים של ליטל אשואל

מתכון פרסבורגר אגוזים
צילום: ליטל אשואל

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון פרסבורגר אגוזים

פרסבורגר אגוזים

קינוח מושלם לחובבי אגוזים
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
כמות 4 עוגות
באדיבות: ליטל אשואל

ציוד

4 עוגות פרסבורגר

המצרכים

לבצק:

  • 7 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 3 כפיות שמרים יבשים (שטוחות )
  • 400 גרם מחמאה קרה קוביות (זכרו ל 4 עוגות)
  • 2 ביצים (בגודל L)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מלח (קורט )
  • ½1 כוסות מי ברז

למלית אגוזים:

  • 300 גרם אגוזי מלך
  • 300 גרם אגוזי פקאן טבעי
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כף קינמון
  • 4 חלבונים

אופן ההכנה

אופן הכנת הבצק:

  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, סוכר, שמרים, מלח וחמאה קרה ומפעילים על מהירות בינונית.
  • לשים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים ביצים, תמצית וניל ומים ולשים לבצק רך ונעים.
  • מחלקים את הבצק ל 4 וכל חלק מרדדים בין שני ניירות אפייה למלבן (כמו מלבן לעוגת שמרים) ומכניסים למקרר לשעתיים.
  • כלומר, צריכים להיות לכם 4 מלבנים שכל אחד מהם בין שני ניירות אפייה.

אופן הכנת המלית:

  • במעבד מזון טוחנים דק את האגוזים והפקאן עם הסוכר.
  • מעבירים לקערה ומוסיפים את הקינמון והחלבונים ומערבבים היטב.
  • התערובת תיעשה דביקה ומעט מריחה.
  • מוציאים מלבן מלבן מהמקרר, מורחים רבע מתערובת האגוזים על כל פני כל מלבן.

הגלגול:

  • עדיף לגלגל את הפרסבורגר בעזרת נייר האפייה, ממש כמו שמגלגלים רולדה.
  • מועכים טיפה עם הידיים כדי שתהיה שטוחה מלמעלה.
  • מורחים בחלמון ביצה ועושים דוגמה בעזרת מזלג.
  • אופים ב180 מעלות למשך חצי שעה.
  • חותכים ואוכלים כשהמאפה הצטנן לחלוטין.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פרסבורגר אגוזים

האם ניתן להקפיא את העוגות?
ניתן בהחלט.
מתכון פרסבורגר אגוזים
צילום: ליטל אשואל

 

רק עוד דבר אחד אחרון!
פרסבורגר אגוזים

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

מקור: פרסבורגר אגוזים מתכון מאת: ליטל אשואל

 

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements