עוגת פירות יער בחושה
עוגה קלה להכנה וטעימה
אין כמו עוגת פירות יער בחושה כדי להוסיף צבע, טעם ורעננות לכל שולחן. השילוב בין רכות העוגה לעסיסיות של פירות היער יוצר קינוח שמרגיש כמו חיבוק מתוק מהטבע.
עוגה זו היא פשוטה להכנה אך מלאה בנוכחות, והפירות השזופים מוסיפים לה גם מראה מהפנט וגם טעם ייחודי שמשאיר טעם של עוד.
בין אם תרצו לפנק את עצמכם עם פרוסת עוגה לצד כוס קפה או להגיש כקינוח מרשים לאורחים, עוגת פירות היער הבחושה היא הבחירה המושלמת לכל עונה ולכל אירוע.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס מדידה חד פעמית חמה
תבנית אפיה בקוטר 20
המצרכים
- 2 ביצים ( L)
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- 100 גרם חמאה מומסת (1 חבילה)
- ¾1 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- פירות יער טריים / קפואים
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- להקציף במיקסר 2 דקות 2 ביצים , כוס סוכר, כפית תמצית וניל .
- להוסיף 1 שמנת חמוצה 100 גרם חמאה מומסת ולהמשיך להקציף עוד 2-3 דקות .
- להוסיף 1-3/4 כוסות קמח 1 אבקת אפיה ולערבב היטב .
- להעביר לתבנית אפיה בקוטר 20 .
- לפזר מעל פירות יער טריים או קפואים .
- לפזר מעל הפירות כף סוכר .
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות .
- כשהעוגה מתקררת לפזר אבקת סוכר .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת פירות יער בחושה
אפשר לשים פירות טריים כמו אפרסק/שזיף? אכן. |
איזה נייר הרטבת סופג או אפייה? אפיה. |
הבמה כולה שלכם:
"תודה על המתכון!"
Aviva Da
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגת פירות יער בחושה מתכון מאת: נועם זיגדון