נאן לחם הודי שטוח בכמה דקות
מאופיין במרקם אוורירי וטעם קליל
נאן הוא לחם הודי שטוח, רך ומעט פריך, שהפך לאחד מהמאכלים האהובים והפופולריים ביותר ברחבי העולם. עם הטעם המיוחד שלו והמראה המושך, נאן משתלב נהדר לצד מגוון מנות הודיות, כמו קארי, דאל ואפילו מנות צלויות מהטנדורי.
המתכון הבא לנאן לחם הודי ידריך אתכם כיצד להכין את הנאן המושלם בביתכם בכמה דקות בלבד, עם מצרכים פשוטים ובלי צורך בטנדור מסורתי. התוצאה היא לחם ריחני וטעים, שתוכלו להגיש עם מטבלים, רטבים או פשוט לאכול כמו שהוא, ישר מהמחבת.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
מחבת
המצרכים
- 3 כפות חלב
- 280 גרם קמח (2 כוסות)
- ½ כפית סודה לשתייה
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- ½ כפית מלח
- 2 כפות שמן
- ½ כוס יוגורט
אופן ההכנה
- מערבבים את החומרים היבשים בקערה.
- מוסיפים תוך כדי ערבוב שמן, יוגורט וחלב ולשים עד שהבצק אינו נדבק עוד לדפנות הקערה ונאסף לכדור.
- משמנים מעט את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל- 3 שעות.
- לשים מעט את הבצק, מחלקים ל- 8 כדורים, מניחים בתבנית משומנת, מכסים במגבת ומניחים בצד לשעה נוספת ומרדדים.
- על משטח מקומח מרדדים כל כדור לאליפסה בעובי כ- 1/2 ס"מ.
- מפזרים על הבצק שום, כוסברה וקצח ומדביקים את התוספות לבצק בתפיחות עדינות.
- הופכים את הבצק ומרטיבים אותו קלות במעט מים.
- מחממים מחבת על להבה בינונית-גבוהה (רצוי לא מחבת נון סטיק כדי שהבצק יידבק למחבת).
- מניחים את הצד הרטוב של הבצק על המחבת החמה. מחכים דקה-שתיים עד שנוצרות בועות.
- מרימים את המחבת, מגבירים את הלהבה, הופכים את המחבת כשהנאן בתוכו (הוא לא נופל מכיוון שהבצק דבוק למחבת) .
- חורכים את הצד העליון מול הלהבה הגלויה.
- הופכים את המחבת חזרה, מטגנים עוד כמה שניות ומשחררים את הנאן מהמחבת בעזרת מרית.
- חוזרים על הפעולה עם כל הבצק ועורמים את הנאן זו על זו. מורחים במעט חמאה ומגישים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
נאן לחם הודי שטוח
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: נאן לחם הודי שטוח בכמה דקות מתכון מאת: Tair Mordoch