|

מגולגלות גיאורגיות הכי טעימות

בטעם ייחודי ומרקם עשיר
בהשראת: חני קונאשוילי
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון מגולגלות גיאורגיות

אם אתם מחפשים משהו מיוחד להגיש לצד הקפה או התה, המגולגלות הגיאורגיות הללו הן הבחירה המושלמת. מדובר במתכון מסורתי שמביא אל השולחן טעמים עשירים וניחוחות משכרים של אגוזי מלך טחונים וצימוקים עסיסיים, הכל עטוף בבצק פריך וזהוב.

המגולגלות הללו קלות להכנה, והן מביאות איתן את החמימות והאופי של המטבח הגיאורגי הישר אל המטבח שלכם.

כל ביס הוא שילוב מושלם של מתיקות טבעית, מרקם אגוזי, וטעמים עשירים שממלאים את הלב והנשמה. אין ספק שזו אחת המגולגלות הכי טעימות שתכינו.

ספר המתכונים של חני קונאשוילי

מתכון מגולגלות גיאורגיות
צילום: חני קונאשוילי
מתכון מגולגלות גיאורגיות
צילום: חני קונאשוילי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון מגולגלות גיאורגיות

מגולגלות גיאורגיות הכי טעימות

בטעם ייחודי ומרקם עשיר
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 100 גרם חמאה רכה / מחמאה רכה/ שליש כוס שמן
  • 3 ביצים
  • כוס סוכר
  • ½ כוס מיץ תפוזים / חצי כוס מים
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידת קליפה מלימון קטן
  • 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
  • 700-600 גרם קמח

למילוי:

  • ½1 כוסות אגוזי מלך טחונים / קצוצים גס
  • 1 כוס צימוקים
  • כוס סוכר

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • לערבב ביצים סוכר עם מטרפה ידנית או מיקסר.
  • להוסיף ביצים תמצית וניל וסוכר וניל.
  • להוסיף נוזלים גרידת לימון.
  • בסוף להוסיף אפיה וקמח לפי הצורך.
  • הבצק צריך להיות רך לא דביק.
  • לחלק ל 3.
  • לעגל במעט קמח.
  • לשים במקרר לשעה.

למילוי:

  • לערבב את כל ביחד.
  • לחלק באופן שווה ל 3.
  • נצטרך :
  • 6 כפות דבש (2 כפות לכל רולדה)

הרכבה:

  • לרדד את הבצק בקמח למלבן דק (להיזהר שהתחתית לא תדבק. זה בצק שאוהב קמח ).
  • עם כף בעיגולים לזלף 2 כפות דבש על כל השטח של הבצק.
  • מעל לפזר את תערובת האגוזים.
  • לגלגל בהידוק, לחתוך בסכין משוננת באלכסון ולהניח על נייר אפיה.
  • להבריש בביצה טרופה עם כף מים.
  • לאפות ב 180 מעלות כ35 דקות.
  • לקרר מעט ולשחרר מנייר האפיה אחרת הקרמל מתקרר וזה נדבק.

הערות וטיפים

אפשר לעשות עם שמן הבצק יותר מוצלח .
אפייה בטורבו.
להשחים כך מגיעים לקרמל טעים.
לשמור בכלי סגור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מגולגלות גיאורגיות

האם גלגלת הרבה או מעט כי רואים 4 גלגולים כך והמלית מודגשת?
גילגלתי הדוק. בחיתוך רואים.
כמה שמן במקום המרגרינה?
שליש כוס.
מתכון מגולגלות גיאורגיות
צילום: חני קונאשוילי

 

רק עוד דבר אחד אחרון!
מגולגלות גיאורגיות

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

מקור: מגולגלות גיאורגיות הכי טעימות מתכון מאת: חני קונאשוילי

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements