קיורטוש - מאפה שמרים הונגרי
שטרודל ארובה מאפה הונגרי חגיגי
הקיורטוש, שנקרא גם "שטרודל ארובה", הוא מאפה הונגרי מסורתי שמכינים בדרך כלל באירועים מיוחדים.
הוא עשוי מבצק שמרים מתוק, שמגולגל סביב גליל, ולאחר מכן נאפה ונעטף בשכבת סוכר קרמלי.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
- 800 גרם קמח מנופה
- 35 גרם שמרים טריים / 12 גרם שמרים יבשים
- 120 גרם סוכר
- 2 חלמונים + 1 ביצה
- 350 מ"ל מים
- 50 גרם חמאה (רכה חתוכה לקוביות)
- 100 גרם ממרח נוטלה או ממרח קינדר / חמאה עם קקאו או קינמון
- 1 כפית מלח
טופינג:
- חמאה מומסת
- סוכר לבן
אופן ההכנה
- לערבב במיקסר עם וו לישה את הקמח שמרים והסוכר.
- לערבב בנפרד את הביצים והמים ונמזוג בהדרגה לקערת המיקסר.
- נמשיך לערבל כ 4 דקות ונוסיף את המלח והחמאה.
- נמשיך לערבל כ 10 דקות עד לקבלת בצק קצת דביק ואלסטי.
- נעביר את הבצק לקערה ונתפיח לשעה.
- נחלק את הבצק לארבעה חלקים וניצור מכל חלק מלבן.
- נרדד כל מלבן דק ונמרח בנוטלה או ממרח קינדר נמרח בחמאה מומסת את הגליל.
- נקפל את המלבן לחצי ונרדד שוב ובאמצעות גלגלת פיצה נחתוך רצועות לאורך המלבן.
- נמרח במעט חמאה את הגליל ונלפף את הרצועות עד שהן מכסות ת הגליל.
- נרדד את הגליל יחד עם הרצועות כדי שיתאחדו קצת.
- נמרח מעט בחמאה את הרצועות ונפזר סוכר בנדיבות מכל הצדדים.
- נאפה בתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות 10 דקות ואז נסובב לצד שני ל 10 דקות נוספות עד שמקבל צבע.
- כשמוציאים למרוח מיד מעט חמאה מומסת מסביב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
קיורטוש – מאפה שמרים הונגרי
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: קיורטוש – מאפה שמרים הונגרי מתכון מאת: מרי קוגן