מאפה קינמון ואגוזי מלך
מאפה ללא סוכר וללא גלוטן דל פחמימה
היכונו להתמכרות בריאה! המאפה הבא יכבוש את לבכם ויטריף את החושים – מאפה קינמון ואגוזי מלך שלא רק טעים להפליא, אלא גם מתאים במיוחד לכל מי שמחפש אופציה מתוקה ללא סוכר וללא גלוטן.
עשיר בטעמים עמוקים ומרקם נהדר, המאפה הזה דל בפחמימות ומלא בעונג שמחכה להתגלות. תפנקו את עצמכם ואת היקרים לכם בקינוח מופלא שמשאיר טעם של עוד – והכול במתכון פשוט וקל להכנה.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית אינגליש קייק
המצרכים
- 150 גרם קמח שקדים
- 30 גרם חמאה
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת 30% ומעלה
- 2 כפות ריקוטה ו/או מסקרפונה ו/או גבינת שמנת 30% ומעלה
- 1 כף תמצית וניל
- 40 גרם ממתיק אבקת סוכר
- 2 ביצים
- גרידת קליפת תפוז
למילוי המאפה :
- ממתיק גרגרי - אני השתמשתי בסוכר חום של סוויטאנגו
- קינמון טחון דק
לקישוט :
- אגוזי מלך
אופן ההכנה
- להמיס את המוצרלה עם החמאה והריקוטה.
- להניח בקערה את המרכיבים היבשים ולאחר מכן נוסיף את התערובת שהמסנו +הביצים ונערבב עד לקבלת תערובת נוחה לעבודה .
- על משטח עבודה נניח ניר אפיה ומעליו את התערובת ונרדד למי שהתערובת נדבקת יוסיף מעט קמח שקדים וילוש .
- לרדד בעדינות לריבוע לאחר מכן לפזר את הממתיק גרגרים והקינמון ולגלגל עם נייר האפיה בעדינות תוך הידוק קל לרולדה .
- לפרוס את הרולדה לפרוסות בעובי של כ- 3 ס"מ ונשכיב את הפרוסה ככה בתבנית אינגליש קייק ככה שצורת השבלול עם המילוי כלפי מעלה .
- לא נורא עם נקרע קצת לאחר שהנחנו את הכול בתבנית נפזר אגוזי מלך ונהדק אותם מעט .
- לחמם תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ונאפה למשך 30 דקות או עד להשחמה קלה של המאפה .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מאפה קינמון
במקום ריקוטה 38 אפשר לשים גבינת שמנת? אין בעיה בכלל. |
האם את הפרוסות מניחים זו ליד זו? או שעורמים אותן, אחת על השנייה? אחת לצד השנייה. |
האם אין מוצרלה אפשר להחליף במשהו אחר? יש לי ריקוטה הריקוטה פחות תתאים בגלל המרקם . אפשרי להחליף ב- פורמאג’י או גבינות חצי קשות. |
הבמה כולה שלכם:
"יצא טעים מאוד!"
אורית שמעוני
רק עוד דבר אחד אחרון!
מאפה קינמון ואגוזי מלך
לפני שאתם מתנפלים מתכון זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: מאפה קינמון ואגוזי מלך מתכון מאת: שרית ברסקה