| | | | | |

עוגת גבינה קרה וקראמבל פקאן קינמון

עוגה בריאה וגם מהירת הכנה
בהשראת: עידית מרום
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון עוגת גבינה קרה

הכינו את עצמכם לחוויית טעם שלא תשכחו בקרוב – עוגת גבינה קרה עם קראמבל פקאן קינמון.

מדובר בעוגה שמאזנת בצורה מושלמת בין המרקם הקרמי של גבינת השמנת לרעננות הקרירה של העוגה הקרה, עם שכבת קראמבל פריכה שמוסיפה טוויסט מתוק ומעט קינמוני לכל ביס.

הפקאנים הקלויים מביאים נגיעה אגוזית שתשדרג את העוגה לרמה אחרת. המתכון הזה לא רק שישאיר רושם על אורחיכם, אלא גם יגרום לכם להתאהב מחדש בעוגת גבינה קרה.

ספר המתכונים של עידית מרום

מתכון עוגת גבינה קרה
צילום: עידית מרום

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת גבינה קרה

עוגת גבינה קרה וקראמבל פקאן קינמון

עוגה בריאה וגם מהירת הכנה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: עידית מרום

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
מעבד מזון
מיקסר

המצרכים

לקראמבל:

  • ½ כוס קמח כוסמין מלא
  • ½ כוס שיבולת שועל
  • ½ כוס פקאן טבעי
  • ½ כפית קינמון
  • ¼ כוס שמן קוקוס מומס
  • ¼ כוס סירופ מייפל טבעי

לבלילת הגבינה:

  • ½ כוס קרם קוקוס
  • 250 גרם גבינת ריקוטה קלאסית 5% שומן (1 חבילה)
  • 1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
  • 1 גביע יוגורט דנונה פרו 20 גרם חלבון טבעי (200 מ"ל)
  • כוס סוכר קוקוס
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית

לקישוט:

  • ½ כוס דובדבנים חמוצים / פטל קפואים

אופן ההכנה

הכנת הקראמבל:

  • נעבד את כל הרכיבים במעבד מזון עד לקבלת בצק פירורי. אם הבצק יבש אפשר להוסיף עוד מעט שמן קוקוס.
  • נשטח את הבצק בעובי של חצי סנטימטר בעזרת הידיים על התבנית של התנור כשהיא מרופדת בנייר אפיה.
  • לאפות על חום של 170 כ12-14 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  • נוציא מהתנור ולהניח לקירור מלא.

הכנת בלילת הגבינה:

  • נקציף היטב כ2-3 דקות עד לקבלת קרם יציב ואחיד.

סידור העוגה:

  • אפשר לסדר את העוגה בשכבות באופן שונה, לבחירתכם, תוכלו לסדר את הדובדבנים מלמעלה או בשכבת האמצע.
  • בתבנית מלבנית/עגולה/כוסות אישיות נסדר בשכבות לפי הסדר הבא: שכבת התחתית של מחצית הקרמבל, מחצית קרם הגבינה, נפזר דובדבנים, נפזר מעל את שארית הקרמבל.
  • נאטום בניילון נצמד את העוגה/הכוסות ולהעביר למקפיא לכמה שעות, לאחר מכן ניתן להעביר למקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה קרה וקראמבל

במה אפשר להחליף את הקרם קוקוס?
אין תחליף זה בא להחליף את השמנת מתוקה.
אם אני רוצה להמיר בחמאה כמה לשים?
שליש כוס חמאה מומסת.
בתמונה זו אותה עוגה פשוט בכוסות?
כן.
השיבולת שועל שלימה או טחונה? בעוגה הגדולה לא שמים קראמבל למעלה כמו בתמונה?
שיבולת שועל שלימה, טוחנים את כל רכיבי הקראמבל יחד במעבד מזון כמו שכתבתי, אפשר הגיש בשכבות בשתי צורות כשהקראבל בתחתית ומלמלה הפירות או שכבות של קרם וקראמבל עד לשכבה העליונה.
אפשר גבינה לבנה במקום הריקוטה?
כן, את יכולה להחליף.
הקרם קוקוס צריך להיות קר?
לא חייב אם כי עדיף.

מתכון עוגת גבינה קרה
צילום: עידית מרום

 

רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת גבינה קרה וקראמבל

לפני שאתם מתנפלים מתכון זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.

הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכוניםבריאים מושלמים. רק תבחרו!

מקור: עוגת גבינה קרה וקראמבל פקאן קינמון מתכון מאת: עידית מרום

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם

 

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements