עוגת שוקולד ללא קמח ותוספת סוכר
עוגה ממכרת בגרסה בריאה
הכנה של מתכונים בריאים וטעימים יכולה לפעמים להיות אתגר, אבל עוגת שוקולד הזו מוכיחה שזה אפשרי, ואף מהנה!
מדובר בעוגה עשירה ומענגת במיוחד, שמבוססת על מרכיבים טבעיים בלבד וללא קמח או תוספת סוכר. אם אתם מחפשים פינוק מתוק שיתאים לתפריט בריא וללא פשרות על הטעם, זו בדיוק העוגה בשבילכם.
היא פשוטה להכנה, דורשת מעט מרכיבים, ומתאימה לכל מי שמבקש ליהנות מקינוח מפנק בלי להתפשר על הבריאות.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית בקוטר 24
המצרכים
- 5 ביצים
- 1 כף תחליף סוכר (סוויטנגו/סטיביה)
- 1 חבילת פודינג בטעם שוקולד ללא תוספת סוכר (סוויטנגו - 80 גרם)
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף מייפל טבעי
- ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל )
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס אגוזים טחונים
- 1 כוס קמח שקדים
- 2 שורות שוקולד לבן טחונים גס ( - לא חובה)
הכנת השכבה השניה:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 1 חבילת פודינג שוקולד ללא תוספת סוכר (80 גרם)
הכנת השכבה השלישית:
- 1 חבילת שוקולד מריר ללא תוספת סוכר (100 גרם)
- ½ מיכל שמנת המתוקה שנותר (סה"כ צריך 2 מיכלי שמנת מתוקה לעוגה)
אופן ההכנה
- נערבב בקערה 5 ביצים עם כף תחליף סוכר (סוויטנגו/סטיביה)
- נוסיף חבילת פודינג בטעם שוקולד ללא תוספת סוכר (סוויטנגו), רבע כוס שמן, כפית תמצית וניל, כף מייפל טבעי, חצי מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה, שקית אבקת אפיה, כוס אגוזים טחונים, כוס קמח שקדים.
- ניתן להוסיף 2 שורות שוקולד לבן טחונים גס.
- נערבב הכל ונמזוג לתבנית משומנת.
- נכניס לתנור שחומם על 180 מעלות ל 30-40 דקות עד שהעוגה מתייצבת.
- מוציאים ומקררים בטמפרטורת החדר.
הכנת השכבה השניה:
- נקציף מיכל קטן של שמנת מתוקה וחבילת פודינג שוקולד ללא תוספת סוכר, עד שהקצפת מתייצבת ונשטח מעל העוגה.
- נכניס את העוגה להקפאה של חצי שעה.
הכנת השכבה השלישית:
- נמיס חבילת שוקולד מריר ללא תוספת סוכר עם חצי מיכל השמנת המתוקה שנותר (סה"כ צריך 2 מיכלי שמנת מתוקה לעוגה).
- נשטח בעדינות מעל הקצפת.
- נכניס שוב להקפאה של כחצי שעה.
הערות וטיפים
ניתן לשמור מכוסה במקרר.
אפשר לעטר מסביב באגוזים טחונים גס.
אפשר לעטר מסביב באגוזים טחונים גס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.