| | | | |

חטיף קרמל שוקולד ללא מיקסר

דל פחמימה אוורירי קייצי עונג שממי
בהשראת: שרית ברסקה
ציון 3.50 על ידי 2 דירוגים
מתכון חטיף קרמל שוקולד

בואו נכין יחד חטיף קרמל שוקולד מושלם שמתאים לכל עונה, במיוחד לקיץ!

המתכון הזה קל ופשוט להכנה, דורש רק 6 מרכיבים + מים, ואינו מצריך שימוש במיקסר או אפייה. חטיף זה אינו מכיל סוכר או גלוטן, ודל בפחמימות – אידיאלי למי שמחפש קינוח קליל ואוורירי שמתפוצץ מטעמים שמימיים.

אז קדימה, נתחיל להכין את הפינוק הקייצי המושלם הזה!

ספר המתכונים של שרית ברסקה

מתכון חטיף קרמל שוקולד
צילום: שרית ברסקה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון חטיף קרמל שוקולד

חטיף קרמל שוקולד ללא מיקסר

דל פחמימה אוורירי קייצי עונג שממי
ציון 3.50 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרית ברסקה

המצרכים

לשכבה הראשונה:

  • 150 מ"ל שמנת להקצפה 38%
  • 40 מ"ל מים
  • 2 כפות ממתיק גרגרי ו/או לפי טעם
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 2 כפות ג'לטין
  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות אינסטנט קרמל ללא סוכר
  • אפשר להוסיף כף תמצית וניל לא חובה

מתכון לשכבת השוקולד:

  • 100 גרם שוקולד 90% ומעלה (1 חפיסה)
  • ממתיק (לפי הטעם)
  • 20 מ"ל שמנת 38%
  • 25 גרם חמאה

אופן ההכנה

אופן הכנת השכבה הראשונה כמו קרמל:

  • נשים את הג'לטין בכוס מים קרים ונערבב ונניח את הכוס בצד לנוח .
  • נשים בכלי על הגז/אינדוקציה על אש גבוהה את השמנת +הסוכר +הסודה לשתיה עד למצב רתיחה.
  • ננמיך את הלהבה ונוסיף תמצית וניל למי שרוצה!
  • נערבב נכסה את הכלי עם מכסה ומידי פעם נחזור ונערבב עד להסמכה קלה של התערובות זהירות לא לשרוף אותה תהליך של כחצי שעה. נוסיף את החמאה ונערבב להמסה מוחלטת נעלה את עוצמת החום/להבה עד לרתיחה.
  • לא לתת לתערובת לגלוש מיד להנמיך ואז להוסיף את הכוס ג'לטין לתערובת לערבב להטמעה להוציא ולקרר מעט .
  • ניקח תבנית אינגליש קייק או כל כלי מתאים עמיד חום וקור נניח נייר אפיה.
  • נמזוג את התערובת שהיא עדיין חמה לא רותחת ונכניס לקירור של שעה או עד להתייצבות.

הכנת שכבת השוקולד:

  • נמיס את השוקולד עם השמנת וחמאה +הממתיק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • נמזוג מעל שכבת הקרמל ונכניס שוב למקרר כשעתיים או עד להתגבשות השוקולד.
  • נחתוך את החטיף לקוביות או איך שבא לכם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: חטיף קרמל שוקולד 

אין לי אינסטנט קרמל, אפשר אינסטנט פודינג סווטיאנגו?
אפשר, זה יהיה פחות בטעם קרמל אבל טעים.
בתמונה רואים 3, אפילו 4 שכבות. במתכון יש רק 2?
נוצר טבעי.
מה בריא בממתיקים וב 38 אחוז שומן?
בריא זה עניין של תפיסה ממתיק כוהלי מתמוסס בדם ולא מעלה את האינסולין אחוז שומן גבוהה מוריד את הפחמימה בצורה משמעותית עכשיו להיות בתזונה קיטוגנית או דלת פחמימה זאת בחירה שאינה מחייבת ויש גישות שונות ורבות לסוגי מזונות ואורח חיים לכן תלוי את מי שואלים .
מתכון חטיף קרמל שוקולד
צילום: שרית ברסקה

 

רק עוד דבר אחד אחרון!
חטיף קרמל שוקולד ללא מיקסר

לפני שאתם מתנפלים מתכון זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.

הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכוניםבריאים מושלמים. רק תבחרו!

מקור: חטיף קרמל שוקולד ללא מיקסר מתכון מאת: שרית ברסקה

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם

 

 

Similar Posts

2 Comments

3.50 from 2 votes (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements