עוגת שיש רכה עם שמן זית
עוגה נוסטלגית בגירסה בריאה

הכירו את עוגת השיש המושלמת שתגרום לכולם ללקק את האצבעות! עוגת שיש רכה ועדינה עם שמן זית ושוקולד מריר איכותי, שממיסה בפה בכל ביס.
העוגה כל כך קלה להכנה, שתוך דקות ספורות תוכלו ליהנות מקינוח עשיר וטעים.
היא מתאימה במיוחד לסופי השבוע, כשמתחשק לכם לפנק את המשפחה או החברים עם משהו מתוק ומרענן. בואו נתחיל!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

ציוד
תבנית: אינגליש קייק גדולה
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
- 2 ביצים
- ½ כוס סוכר קנים חום
- ½ כוס שמן זית
- ⅓ כוס חלב סויה
- 50 גרם שוקולד מריר איכותי בלינדט 85% (½ חפיסה)
- 1 כוס קמח כוסמין מלא
- ½ כוס קמח שקדים
- 1 כפית אבקת אפיה
- 3 כפות תמצית אספרסו/קפה
אופן ההכנה
- בקערה קטנה נמיס במיקרוגל את השוקולד ו 2 כפות חלב סויה.
- בקערה נטרוף את הביצים עם סוכר.
- נוסיף את השמן ושליש כוס חלב סויה והאספרסו.
- נוסיף את הקמחים ואבקת אפיה ונערבב עד לאיחוד.
- נעביר שלושת רבעי מהתערובת לתבנית מרופדת בניר אפיה.
- את יתרת הבלילה נערב עם השוקולד המומס.
- נמזוג את בלילת השוקולד מעל הבלילה הבהירה ונערבב בעזרת קיסם ארוךליצירת דוגמת שיש.
- נכניס לתנור שחומם מראש על חום של 175 מעלות למשך 30-35 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת שיש רכה עם שמן זית
לפני שאתם מתנפלים מתכון זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: עוגת שיש רכה עם שמן זית מתכון מאת: עידית מרום
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם