עוגת שוקולד פיסטוקים וקצפת ללא קמח
עוגה מרשימה במתכון מפורט

בואו נגלה יחד את הקסם שבעוגת שוקולד פיסטוקים וקצפת ללא קמח – קינוח מפנק ומרהיב שמתאים לכל אירוע.
העוגה הזו משלבת טעמים עשירים של שוקולד איכותי עם קראנצ'יות עדינה של פיסטוקים, ומעל הכל – קצפת רכה ומשגעת.
עם מתכון קליל ומהיר, שלא דורש קמח, תוכלו ליצור יצירת אומנות קולינרית שתשאיר את כל האורחים מרוצים ומחייכים. בואו נתחיל להכין את הפינוק המושלם הזה!


אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

ציוד
תבנית עגולה בקוטר 24
כוס חד פעמי שתיה קרה
המצרכים
- 2 כוסות אגוזים
- 1 חבילת שוקולד מריר ללא תוספת סוכר (100 גרם)
- 2 כוסות קמח שקדים
- 2 שקיות אבקת אפיה (20 גרם)
- 1 חבילת פודינג שוקולד ללא סוכר ( 80 גרם)
- 4 ביצים
- 1 כף ברנדי
- ¼ כוס שמן
- 1 כף סטיביה
- ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
לקצפת:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (500 מ"ל)
- 2 כוסות חלב
- 2 חבילות פודינג וניל (160 גרם)
- 3 כפות קוקוס ופיסטוק (טחונים דק)
להרטבת העוגה:
- ½ כוס מיץ תפוזים
לפיזור:
- קוקוס ופיסטוקים (טחונים)
אופן ההכנה
- נערבב בקערה 2 כוסות אגוזים שנטחנו גס יחד עם חבילת שוקולד מריר ללא תוספת סוכר, 2 כוסות קמח שקדים, 2 שקיות אבקת אפיה, חבילת פודינג שוקולד ללא סוכר, 4 ביצים, כף ברנדי, רבע כוס שמן, כף סטיביה וחצי מיכל קטן של שמנת מתוקה.
- נמזוג לתבנית משומנת.
- נכניס לתנור שחומם על 180 מעלות ל 30-40 דקות עד שהעוגה מתייצבת.
הכנת הקצפת:
- נקציף מיכל גדול של שמנת מתוקה, 2 כוסות חלב ו 2 פודינג וניל.
- נוסיף כ- 3 כפות קוקוס ופיסטוק טחונים דק ונערבב.
- כשהעוגה עדיין חמה נמזוג מעליה מעט מיץ תפוזים, בערך חצי כוס.
- נקרר את העוגה בטמפרטורת החדר ואז משטחים את הקצפת מעל.
- נפזר מעל עוד קוקוס ופיסטוקים טחונים.
- נכניס למקפיא לשעה בערך שתתייצב ואז מעבירים למקרר.
- מומלץ לאכול יום אחרי ההכנה.
הערות וטיפים
מומלץ לאכול יום אחרי ההכנה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
