חטיפים | ללא גלוטן | ללא סוכר | ללא תוספת סוכר | ממתקים | מתכוני שוקולד | מתכונים בריאים
עוגיות חלבה מצופות שוקולד ללא סוכר
מתכון מפורט לעוגיות מעולות

מכורים לחלבה? שוקולד זה החולשה שלכם? אז יש לנו בשבילכם את הפינוק המושלם! עוגיות חלבה רכות ונימוחות, מצופות בשכבה עבה של שוקולד מריר איכותי, והכל – בלי טיפת סוכר!
כן, קראתם נכון. מתכון מושלם לחובבי המתוק שרוצים להתפנק בלי להרגיש אשמה. עוגיות חלבה המצופות שוקולד שלנו הן פינוק מושלם לכל מי שמחפש אלטרנטיבה בריאה למתוקים המסורתיים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

ציוד
מגש עמיד קור
המצרכים
לחלבה:
- 50 גרם שומשום טחון דק
- 50 גרם שקדים טחונים -אפשר קמח שקדים
- 30 גרם אינסטנט בטעם וניל
- 20 מ"ל מים פושרים
- 20 גרם ממתיק טחון דק
- 3 כפות טחינה אתיופית אורגנית משומשום מלא
לציפוי שוקולד :
- 150 גרם שוקולד 90% (½1 חפיסה)
- 1 כף שמן קוקוס או כל שמן שמותר לכם
אופן ההכנה
הכנת החלבה :
- נכניס לכלי עם המים הפושרים את האינסטנט + הממתיק ונערבב לתערובת חלקה וללא גושים.
- נכניס לקערה את כל המרכיבים היבשים ונוסיף את תערובות האינסטנט שהכנו + 3 כפות טחינה ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה ונוחה לעבודה . (אם התערובת מעט דביקה ולא זורמת לעבודה להוסיף מעט שמשום טחון ולתת לתערובת מעט לנוח) .
- מהתערובת נכין כדורים (כל אחד בגודל שהוא רוצה) ונניח במגש עמיד קור מעל נייר אפיה ונכניס למקפיא ל-3 שעות לפחות .
- בסמוך להוצאת החלבה מהמקפיא נכין את הסירופ שוקולד.
אופן הכנת ציפוי שוקולד:
- להמיס את השוקולד ביחד עם השמן קוקוס לסירופ חלק ללא גושים.
- לטבול את כדורי החלבה שלנו לאחר מכן נכניס למקרר לעוד שעה לפחות .
טיפ מושלם לציפוי שוקולד :
- ננעץ שיפוד עץ בעוגיה ונטבול בסירופ לכיסוי משולם.
הערות וטיפים
לאחסן במקרר .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגיות חלבה מצופות שוקולד ללא סוכר
לפני שאתם מתנפלים מתכון זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: עוגיות חלבה מצופות שוקולד ללא סוכר מתכון מאת: שרית ברסקה