עוגת גזר עם קרם שמנת
עוגת גזר רכה ועסיסית עם קרם שמנת עשיר – קלאסיקה מושלמת לכל אירוע!
מתכון זה מציג עוגת גזר נהדרת, רכה וטעימה, המשלבת בתוכה מרקמים מיוחדים וטעם עשיר . העוגה מקבלת תפנית מרעננת בזכות שכבת קרם שמנת קטיפתית וחמצמצת, שיוצרת שילוב מושלם בין מתיקות עדינה לרעננות חלומית.
בין אם אתם מחפשים קינוח מרשים לאירוח חגיגי או סתם פינוק מתוק לנשנוש, עוגת הגזר הזו היא הבחירה המושלמת! הכנתה פשוטה יחסית ואינה דורשת מיומנויות אפייה מיוחדות, והתוצאה שתקבלו תשביע רצון את כל בני הבית.
המתכון כולל הוראות מפורטות להכנת העוגה והקרם, וכן טיפים חשובים להצלחה. אז למה אתם מחכים? קדימה למטבח, התחילו לאפות ותיהנו מעוגת גזר בלתי נשכחת!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 2 גזרים (בינוניים מגורדים דק)
- 2 ביצים (L)
- 100 גרם מונקפרוט (תחליף סוכר)
- 100 מ"ל שמנת חמוצה
- 50 מ"ל שמן
- 50 גרם אגוזי מלח חתוכים דק
- 100 גרם קמח שקדים
- 15 גרם קמח קוקוס
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כפית קינמון (או תערובת pumpkin pie)
לקרם שמנת:
- 10 גרם ג'לטין
- 60 מ"ל מים
- 2 גביעי שמנת חמוצה (400 מ"ל)
- 1 גביע גבינת שמנת (200 גרם)
- 50 גרם אבקת סוכר סוויטנגו
אופן ההכנה
- נערבב את הקמחים, אבקת אפיה וקינמון. ונניח בצד.
- נקציף ביצים עם תחליף סוכר במשך 2 דקות.
- נוסיף שמנת ושמן ונערבב לתערובת אחידה.
- נוסיף אגוזים וגזר ונערבב.
- נוסיף תערובת קמח ולערר בזהירות.
- נעביר תערובת לתבנית משומנת.
- נאפה ב 170 מעלות 45-50 דקות. לקרר לגמרי.
להכנת הקרם שמנת:
- לשים מים על ג'לטין ולהשאיר 10 דקות.
- נמיס ג'לטין במיקרו 20 שניות ולקרר כמה דקות
- נכניס הכל (חוץ מג'לטין) למיקסר ונקציף.
- נוסיף ג'לטין ולהקציף עוד דקה.
- למרוח קרם מעל עוגה.
- נקרר כמה שעות במקרר.
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת גזר עם קרם שמנת
לפני שאתם מתנפלים מתכון זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: עוגת גזר עם קרם שמנת מתכון מאת: Marina Hutoran
אפשר פרווה את עוגת הגזר וכמה להמיר
היי זאנט,
אכן כן, נשמח לעזור (הכמויות אותו הדבר):
שמנת חמוצה >> שמנת צמחית
גבינת שמנת >> גבינת שמנת טבעונית (סויה או תחליפים אחרים). אפשר גם להמיר בממרח אגוזים שאת אוהבת.
בהצלחה!