| | |

עוגיות לימון ופירות יער ללא סוכר

עוגיות חגיגיות במתכון מפורט
בהשראת: שרית ברסקה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון עוגיות לימון

מחפשים מתכון לעוגיות טעימות ובריאות שגם ילדים וגם מבוגרים ייהנו מהן? עוגיות לימון ופירות יער ללא סוכר הן הבחירה המושלמת! הן קלות להכנה, דורשות מרכיבים פשוטים וזמינים, ויש בהן את השילוב המושלם בין חמיצות לימונית מתוקה לצד טריות מרעננת של פירות יער.

יתרון נוסף של עוגיות אלו הוא שהן ללא סוכר, מה שהופך אותן לאופציה בריאה יותר עבור אנשים הסובלים מסוכרת או מקפידים על תזונה דלת סוכר.

אז קדימה, למה אתם מחכים? ערבבו כמה קערות, גלגלו עיגולים קטנים ותנו לעוגיות להיאפות עד להזהבה. תוך זמן קצר תיהנו ממגש של עוגיות לימון ופירות יער ללא סוכר, שיהיו מושלמות לצד כוס קפה או תה.

ספר המתכונים של שרית ברסקה

מתכון עוגיות לימון
צילום: שרית ברסקה
מתכון עוגיות לימון
צילום: שרית ברסקה
מתכון עוגיות לימון
צילום: שרית ברסקה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגיות לימון

עוגיות לימון ופירות יער ללא סוכר

עוגיות חגיגיות במתכון מפורט
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבסיס לעוגיות :

  • 250 גרם קמח שקדים
  • 70 גרם חמאה
  • 80 גרם ממתיק
  • 2 ביצים
  • 1 כף תמצית וניל

קונפיטורה פירות יער:

  • 1 כוס פטל שחור
  • 2 כוסות אכמניות כחולות
  • 1 כוס תות שדה
  • ¼ כוס סוכר סוויטאנגו
  • ¼ כוס לימון סחוט (לימון אחד)
  • 5 כוסות מים
  • 1 כף קסנטאן גאם

לקרם לימון :

  • ½ כוס מיץ לימון/ליים (סחוט מ 2-3 לימונים)
  • כוס ממתיק (טחון דק)
  • 2 ביצים
  • 4 חלמונים
  • 80 גרם חמאה (קרה חתוכה לקוביות.)

אופן ההכנה

הכנת הבסיס:

  • להניח בקערה את כל המרכיבים היבשים ואז את הנוזליים ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • ליצור כדורים אותם נניח במרווחים בתבנית מעל נייר אפיה.
  • לכל כדור שהנחנו ניתן מעיכה קלה לצורה של עיגול.
  • עם כפית קטנה ניצור את גומה אני הכנתי לב.
  • למלא את הגומה במה שנבחר צרפתי מתכונים למילוי.
  • נאפה ב-175 מעלות למשך כ 20 דקות או עד להזהבה קלה נוציא ונקרר.

הכנת קונפיטורה פירות יער :

  • להניח בסיר את כל המרכבים מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה כשכל הזמן אנחנו בוחשים של ידבק לדפנות הסיר.
  • להנמיך את הלהבה לאש קטנה ומידי פעם מוחשים כדי שלא ידבק כשעה בערך או עד שהנוזל מתאדה והמרקם הפך לסמיך .
  • להוריד מהאש ולקרר מעט ומעבירים לכלי ולמקרר.

הכנת קרם לימון :

  • להניח בסיר קטן עם תחתית עבה את כל המצרכים למעט חמאה.
  • לחמם על האש הכי קטנה בכיריים שלכם תוך כדי טריפה נמרצת במטרפה ידנית.
  • אל תפסיקו לטרוף את התערובת כדי להימנע מקרישת הביצים.
  • תוך כ 7- 5 דקות התערובת מתחילה להסמיך ומצפה גב של כף, בשלב זה מכבים את האש ומוסיפים בהדרגה את החמאה.
  • בכל פעם מוסיפים כמה קוביות וטורפים להמסה. רק כשנמס לגמרי מוסיפים עוד כמה קוביות.
  • להעביר את הנוזל דרך מסננת מתכת עם חורים קטנים ישר לתוך צנצנת או קופסה נקיה.

הערות וטיפים

לשמור במיכל אטום לפחות שבועיים במקרר או שלושה חודשים במקפיא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגיות לימון ופירות יער 

לבצק ניתן להשתמש עם ארתריתול?
כן. לטחון את הממתיק לאבקה.
מה זה ארתיריתול?
ממתיק. אבל אפשר כל ממתיק שטעים לך ומותר .
מתכון עוגיות לימון
צילום: שרית ברסקה

רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגיות לימון ופירות יער ללא סוכר

לפני שאתם מתנפלים מתכון זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.

הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכוניםבריאים מושלמים. רק תבחרו!

מקור: עוגיות לימון ופירות יער ללא סוכר מתכון מאת: שרית ברסקה

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements