מאפה שקדים ולימון ללא גלוטן
מחפשים קינוח מרענן וקל להכנה, שגם יתאים למי שאלרגי לגלוטן? עוגת שקדים ולימון ללא גלוטן היא בדיוק מה שאתם צריכים! המתכון הזה משלב את הטעמים הקלאסיים של לימון ושקדים עם מרקם רך ועסיסי, ויוצר עוגה מושלמת לכל אירוע.
העוגה הזו קלה להכנה גם למתחילים, ודורשת רק כמה מצרכים פשוטים. היא נאפית בתבנית אינגליש קייק קלאסית, וניתן לקשט אותה באבקת סוכר, גרידת לימון טרייה או שקדים פרוסים.
אז למה אתם מחכים? קדימה למטבח, התחילו לאפות מאפה שקדים ותיהנו מעוגה טעימה ובריאה שתגרום לכם להתאהב!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 1 כוס קמח שקדים (103 גרם)
- ½ כוס שקדים מולבנים (פרוסים)
- 1 כף אבקת אפיה ללא גלוטן
- 1 כף פסיליום
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כף תמצית שקדים
- גרדת לימון (מלימון 1 )
- ½ כוס מים פושרים
- 1 כף ממרח שקדים טבעי ללא סוכר
- אבקת סוכר סוויטאנגו
אופן ההכנה
- להכניס לקערה את כל המרכיבים היבשים ואז את הנוזליים.
- לערבב עד לקבלת תערובות אחידה וחלקה ללא גושים.
- לקחת תבנית צורות או תבניות חד פעמי (כל אחד מה שיש לו בזמין) נשמן מעט.
- על התחתית נפזר קצת שקדים מולבנים ונמזוג את התערובות .
- לאפות בטמפרטורה של 180 מעלות כ-20 דקות או עד להשחמה עדינה של המאפה .
- לקרר טוב את המאפים לפזר אבקת סוכר .
רק עוד דבר אחד אחרון!
מאפה שקדים ולימון ללא גלוטן
לפני שאתם מתנפלים מתכון זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: מאפה שקדים ולימון ללא גלוטן מתכון מאת: שרית ברסקה
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: תזונה ללא סוכר וללא גלוטן