לחם ללא גלוטן מלא הפתעות
הכירו את לחם החלומות שלכם – לחם ללא גלוטן מלא הפתעות! שילוב מרתק של מרכיבים איכותיים יוביל לתוצאה מושלמת: לחם רך ועסיסי, בעל מרקם עשיר וטעם משגע שיגרום לכם להתאהב.
במתכון הבא ניצור יחד לחם ללא גלוטן שיהווה חוויה קולינרית לכל החושים. שילוב מיוחד של קמח שקדים, זרעים ומתבלים יוביל לתוצאה מדהימה: לחם רך ועסיסי, בעל מרקם עשיר וטעם משגע שיגרמו לכם להתאהב.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- ½1 כוסות קמח שקדים
- 2 כפות פסיליום
- 1 ביצה
- 5 כפות שמן MCT או 30 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 1 כף אבקת אפיה
- 30 מ"ל מים חמים
- 1 כף זרעי אניס
לקישוט :
- שומשום
- שברי שקדים מולבנים
אופן ההכנה
- להניח בקערה את כל המרכיבים היבשים ולאחר מכן את הנוזליים.
- לערבב עד לקבלת תערובות חלקה ונוחה לעבודה.
- בתבנית ליצור צורה של כיכר ונשים בתבנית נרטיב את קצות האצבעות.
- להחליק את הכיכר מלמעלה עם המים.
- לפזר את השומשום ואת השקדים ועם קצות האצבעות.
- להדק את שברי השקדים לבצק .
- לחמם תנור ל -175 מעלות ונאפה כ-40 דקות או עד שנבדוק עם קיסם שהמאפה מוכן .
- להוציא ולקרר ורק אז לפרוס.
שאלות נפוצות: לחם ללא גלוטן
אפשר להחליף את השמן / חמאה בשמן זית? אפשר כל שמן שמותר לך . |
היכן משיגים פסיליום שכתוב עליו ללא גלוטן או לחילופין מה אפשר במקום? האם זרעי פשתן טחונים טובים באותה המידה? פשתן לא מחליף את הפסיליום. ניתן לרכוש בבתי טבע בתי מרקחת ששם נאמר לי המחיר בכי זול. |
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי את הלחם הזה והוא פשוט טעים!
כל כך מעריכה את השיתוף למענינו!!!"
שרה חבאני
"הכנתי אתמול שוב אחרי הרבה זמן של חיפושים אחרי הלחם המושלם שיהיה לי טעים.
שכחתי כמה זה טעים! לא צריך להוסיף כלום יחד עם זאת זה מושלם עם גבינה קשה וירקות!!"
אורית עמיקם
רק עוד דבר אחד אחרון!
לחם ללא גלוטן מלא הפתעות
לפני שאתם מתנפלים על לחם זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: לחם ללא גלוטן מלא הפתעות מתכון מאת: שרית ברסקה