מאפינס טחינה ודבש
מתחשק לכם פינוק מתוק ומיוחד? הכירו את מאפינס דבש וטחינה – שילוב מנצח של טעמים ומרקמים שיגרום לכם להתאהב! המאפינס האלה רכים ואווריריים מבפנים, עם טעם עשיר של דבש וטחינה, ונגיעה קלה של שמן זית.
היתרון הגדול? קל להכנה! תוך זמן קצר תיהנו מאפייה ביתית שתמלא את הבית בריח משכר ותגרום לכולם להתאסף סביב השולחן.
הבונוס? המאפינס האלה בריאים יותר מרוב המאפינס שאתם מכירים, הודות לקמח כוסמין מלא ולשמן זית.
אז למה אתם מחכים? קדימה למטבח!
טיפ: ניתן להוסיף למאפינס אגוזים קצוצים, פירות יבשים או שוקולד צ'יפס למי שמעוניין.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 3 ביצים
- ⅓ כוס סוכר קוקוס (ניתן להמיר בסוויטאנגו)
- 113 גרם רסק תפוחים טבעי
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות טחינה גולמית
- 3 כפות דבש טבעי
- 1 כוס קמח כוסמין מלא (+ כפית אבקת אפייה )
אופן ההכנה
- לטרוף בקערה כמה דקות ביצים וסוכר לקבלת תערובת אוורירית.
- להוסיף רסק תפוחים, שמן זית, טחינה ודבש.
- לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- לנפות פנימה קמח ואבקת אפיה, לערבב מעט עד להטמעת הקמח בבלילה.
- להעביר לתבנית שקעים משומנת.
- להכניס לתנור שחומם על 175 מעלות לאפייה של 20-22 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים יפה.
- להמתין לקירור, לפזר אבקת סוכר רגיל/סוויטאנגו לפני ההגשה.
הערות וטיפים
להפחתת כמות הסוכר במתכון, המירו סוכר קוקוס בסוויטאנגו באותה הכמות.
להוספת קראנץ׳: ניתן לפזר שקדים מולבנים פרוסים מעל המאפינס לפני האפייה.
שאלות נפוצות: מאפינס דבש וטחינה
תודה על המתכון מה אפשר במקום רסק תפוחים? אפשר תפוח מגורר בפומפייה או להכין בבית תפוח קלוף מאודה ומרוסק. |
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי ויצא מעולה !"
קרן רואש
רק עוד דבר אחד אחרון!
מאפינס דבש וטחינה
לפני שאתם מתנפלים על מאפינס דבש – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: מאפינס דבש וטחינה מתכון מאת: N.D. עידית מרום – נטורופתית
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם