בורקס טורקי ללא גלוטן וללא סוכר (קיטוגני)
חולמים על בורקס טורקי אותנטי, קריספי מבחוץ ומלא בכל טוב, אבל חוששים מקמח ומסוכרים? הגיע הזמן להגשים את הפנטזיה! מתכון קל ומהיר יאפשר לכם ליהנות מבורקס טורקי מושלם, ידידותי לגלוטן ולסוכר, ומתאים גם לאורח חיים קיטוגני.
המתכון משלב בצק פריך ללא גלוטן הממולא במלית גבינה עשירה ומפתה. שילוב המרקמים והטעמים יגרום לכם להתאהב בביס הראשון, ותשכחו לגמרי שמדובר בגרסה בריאה ומזינה יותר.
אז קדימה, למה אתם מחכים? עקבו אחר ההוראות הפשוטות ותיהנו מבורקס טורקי קלאסי בגרסה משודרגת ובריאה!
ספר המתכונים של אפרת מילוא טויטו
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
לבצק :
- 1 כוס קמח שקדים
- 1 כפית אבקת אפיה
- 3 כפות סומסום
- 2 כפות שמן MCT
- 1 כפית קסנטאן גאם
- 4-5 כפות מים פושרים. (להרגיש את אחידות הבצק)
- 1 כף חומץ תפוחים
למילוי:
- 2 כפות גבינת שמנת 30%
- ¼ כוס גבינת מוצרלה מגורדת
- 1 כף גבינה בולגרית
- 2 כפות גבינת גאודה (מגורדת, הוספתי גם תום עזים אבל לא חובה .)
אופן ההכנה
- להניח בקערה את החומרים היבשים ומערבבים .
- להוסיף את המרכיבים הנזוליים ולשים עד לקבלת עיסה נוחה ולא דביקה - המילוי יכול כל דבר שתבחרו.
- ליצור צורות עיגול חצי ירח או משלושים ממלאים אותם בגבינות מהדקים טוב טוב .
- להניח את הבורקסים בתבנית על נייר אפיה ומפזרים שומשום מלמעלה .
- את הבורקסים אופים בחום של 170 מעלות 25 דקות או עד להשחמה .
- הערות : הבצק מתאים גם לטבעונים אם מחליפים את המילוי במנגולד , פטריות ועוד.
- טיפ חשוב ! בעבודה עם הבצק הזה יש להרטיב בעט את משטח העבודה במים ואת קצות האצבעות.
- הבצק הזה טריקי וחשוב להיצמד להנחיות .
- להכין עיגולים ביד (מעט רטובה לא נופת מים!) .
- לשטח אותם לעיגולים אותם למלאות בגבינות קיפלתי לחצי ירח הידקתי טוב ועם מזלג עשיתי צורות בדפנות .
- לשמור על המעטפת שלמה ללטף אותה עם ידיים לחות ליצור מרקם חלק ואז לפזר את הסומסום.
רק עוד דבר אחד אחרון!
בורקס טורקי ללא גלוטן
לפני שאתם מתנפלים על עוגיות שוקולד – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: בורקס טורקי ללא גלוטן מתכון מאת: אפרת מילוא טויטו