עוגת וניל, שוקולד לבן ופירות יער
עוגה ללא סוכר וגלוטן
מחפשים קינוח מרשים, טעים ובריא? עוגת וניל, שוקולד לבן ופירות יער היא הבחירה המושלמת! עוגה זו משלבת את כל הטעמים האהובים – וניל עדין, שוקולד לבן קרמלי וחמיצות מרעננת של פירות יער – בגרסה בריאה וללא גלוטן וסוכר.
המתכון פשוט להכנה ודורש מרכיבים זמינים. תוך זמן קצר יחסית, תוכלו ליהנות מעוגה רכה, עסיסית ומרשימה שתגרום לכל הסובבים להתלהב.
מתכון זה יתאים גם למי שאלרגיים לגלוטן או סובלים מצליאק, וגם למי שמקפידים על תזונה בריאה יותר.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
המצרכים
- 3 ביצים (M)
- 70 גרם מונקפרוט (אפשר להחליף לסוויטנגו)
- 100 גרם חמאה רכה
- 100 גרם חלב או שמנת
- 50 גרם שוקולד לבן (חתוך לקוביות קטנות)
- 150 גרם קמח שקדים
- 30 גרם קמח קוקוס
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- תמצית וניל (מעט)
- 1 חופן שקדים מולבנים לקישוט
- 50-100 גרם פירות יער קפואים
אופן ההכנה
- נקציף ביצים עם מונקפרוט למרקם קרמי.
- נוסיף חלב, חמאה, תמצית וניל ושוקולד לבן. נערבב בעדינות.
- נוסיף קמח ואבקת אפיה. נערבב.
- נעביר בלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת, לשים מעל פירות יער שוקדים.
- נאפה בחום 170 מעלות 45-50 דקות.
- אפשר להמיס קצת שוקולד לבן ולשים מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת וניל, שוקולד לבן ופירות יער
לפני שאתם מתנפלים על עוגיות שוקולד – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: עוגת וניל, שוקולד לבן ופירות יער מתכון מאת: Marina Hutoran