קציצות עדשים ירוקות וצ'יפס בטטה
מחפשים מתכון פשוט, מהיר ומלא טעמים? קציצות עדשים ירוקות וצ'יפס בטטה הן התשובה המושלמת!
המתכון הזה משלב בין קציצות עדשים ירוקות עשירות בחלבון וסיבים תזונתיים, לצ'יפס בטטה קריספי וזהוב. התוצאה היא ארוחה בריאה ומשביעה שתגרום לכם לחזור לבקש עוד.
הכנת המתכון קלה ופשוטה, ומתאימה לכל אחד, גם למתחילים במטבח.
התחילו בכך שאתם מבשלים את העדשים הירוקות עד שהן רכות. לאחר מכן, ערבבו אותן עם בצל מטוגן, שום, ירקות קצוצים ותבלינים, וצרו קציצות. טגנו את הקציצות עד להזהבה והגישו אותן לצד צ'יפס בטטה אפוי בתנור.
זהו! יש לכם ארוחה טעימה ובריאה שתגרום לכם להרגיש טוב.
טיפ: ניתן להוסיף ירקות נוספים לקציצות, כמו קישואים או גמבה, לקבלת טעם עשיר ומגוון יותר.
בתיאבון!
ספר המתכונים של לינדה אמגר לנגנאואר
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 250 גרם עדשים ירוקות (חצי שקית/ כוס + ¾ לפי כוס של 200 מ"ל)
- 1 בצל בינוני (טחון וסחוט או קצוץ דק)
- 1 חופן פטרוזיליה ( קצוצה דק)
- ¾ כוס פירורי לחם
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה ( L)
לצ'יפס בטטה:
- 1 בטטה גדולה
- שמן לטיגון עמוק
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- נשטוף היטב את העדשים, נעביר לסיר עם הרבה מים ונבשל עד שהעדשים רכות, בערך 25-20 דקות.
- נעביר למסננת ונלחץ עם גב של כף כדי לסנן את המים כמה שאפשר.
- נעביר לקערה ונצנן.
- נרסק את העדשים עם מועך פירה, נוסיף שאר המצרכים, נערבב היטב.
- נכין קציצות מעט שטוחות ונטגן בשמן חם חצי עמוק עד הזהבה משני הצדדים.
הכנת הצ'יפס:
- נשטוף ולקלף את הבטטה.
- נחתוך את הבטטה באמצע וכל חלק נחתוך לפרוסות בעובי סנטימטר ואז נחתוך לאצבעות (ממש כמו לצ'יפס רגיל) .
- נחמם שמן עמוק ונטגן עד הזהבה.
- נוציא לצלחת מרופדת בנייר אפייה ונפזר מלח.
הערות וטיפים
- ניתן לטגן את הקציצות או לאפות אבל... טיגון הכי טעים .
- להדק היטב את הקציצה כדי שלא תתפרק בטיגון, - באפייה אין בעיה כזאת פשוט לשמן את הנייר אפייה לרסס את הקציצות בתרסיס שמן, ולאפות 180 מעלות 25-20 דקות.
רק עוד דבר אחד אחרון!
קציצות עדשים ירוקות
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: קציצות עדשים ירוקות מאת: Linda Amgar Langenauer