גביניות שמרים ודובדבנים מבצק מושלם
מתכון מעולה בהכנה קלה
גביניות שמרים ודובדבנים מבצק מושלם: מתכון קל וטעים להכנת גביניות קטנות ומפתות עם בצק רך וגמיש ומלית עשירה של גבינה ודובדבנים.
הכנת גביניות שמרים ודובדבנים מבצק מושלם היא חוויה קלה ומהנה, ותגמול אתכם בגביניות קטנות, טעימות ויפות להפליא. אז למה אתם מחכים? קדימה למטבח!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
לבצק:
- ½ קילו קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כוס חלב (פושר)
- ½ כוס סוכר
- קורט מלח
- 2 חלמונים
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 100 גרם חמאה (1 חבילה - רכה מאוד אך לא מומסת)
מילוי הגבינה :
- 1 חבילה גבינת כנען (500 גרם)
- 1 ביצה
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 3 כפות סוכר לבן
- 2 כפות פודינג וניל
אופן ההכנה
הכנת המלית:
- מערבבים את כל מרכיבי המלית יחד ומניחים במקרר.
הכנת הבצק:
- לערבב יחד קמח סוכר מלח שמרים וסוכר וניל.
- להוסיף חמאה חלמונים חלב ומתחילים ללוש לבצק אחיד אך מעט דביק.
- ללוש כעשר דקות.
- להשאיר להתפחה כשעה.
- ללוש שוב ושוב מתפיחים חצי שעה.
- להוריד למשטח מקומח מחלקים ל-4 מכדררים ומניחים למנוחה של 10 דקות .
- כל כדור מרדדים לעלה דק מחלקים ל-4 משולשים וכל משולש חורצים 4 פסים ממלאים בכף נדיבה של מילוי הגבינה בחלק הרחב של המשולש ומעל מזלפים את מלית הדובדבנים.
- לקפל את החלק המחודד של המשולש מעל .
- להתפיח להכפלה מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד הזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
גביניות שמרים ודובדבנים
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: גביניות שמרים ודובדבנים מתכון מאת: נירית קיקו