מתכון חלת בריוש רכה (חלבי)
חלה מעולה במתכון מפורט
מתחשק לכם להתפנק בחלת בריוש רכה, נימוחה ומתוקה במיוחד? הגעתם למקום הנכון! מתכון זה יוביל אתכם צעד אחר צעד אל עבר הכנת חלת בריוש מושלמת שתגרום לכל הסובבים לקנא.
הבצק עשיר בחמאה, מה שמקנה לו מרקם רך ואוורירי במיוחד. קל לעבוד איתו, והוא מתאים גם לאופים מתחילים.
אתם יכולים לעצב את חלת הבריוש בצורות שונות: צמה קלאסית, חלה עגולה, לחמניות קטנות ועוד.
אז למה אתם מחכים? קדימה למטבח!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
מיקסר
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
- 550 גרם קמח לבן מנופה (רצוי קמח לחם)
- 10 גרם שמרים יבשים
- 90 מ״ל מים /חלב
- 300 גרם ביצים (5 ביצים L לערך)
- 50 גרם סוכר אינוורטי /דבש (אם אין אפשר סוכר לבן רגיל)
- 15 גרם מלח
- 250 גרם חמאה (חשוב שתהיה יציבה קרה, לא קרה מידי, קוביות קטנות)
למריחה על החלה:
- 2 חלמונים טרופים + מעט מים+ סילאן
אופן ההכנה
- להכניס לקערת מיקסר עם וו לישה את החומרים לפי הסדר הבא:חלב + ביצים , שמרים , סוכר אינוורטי.
- לערבל עד שהשמרים נטמעים בנוזלים.
- להכניס את הקמח ( מנופה ) ואת המלח מערבלים בתחילה מהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד ( 5 דקות לערך) , לאחר מכן 5 דקות נוספות מהירות בינונית צריך להתקבל בצק גמיש .
- להוציא 2/3 מהבצק לקערה נפרדת.
- להוסיף את קוביות החמאה ל-1/3 הבצק שהשארנו במיקסר .
- ללוש במהירות איטית כ-5 דקות עד שכלל החמאה נטמעת בבצק. בשלב הזה מרקם הבצק מעט רטוב ודייסתי לא להילחץ.
- להחזיר לקערת המיקסר את הבצק ששמנו בצד בקערה נפרדת וללוש הכל יחד כ-3 דקות לערך, הבצק יוצא מעט דביק , (לאחר התפחה ארוכה במקרר ניתן יהיה לעבוד אתו) .
- להעביר לקערה ( ניתן להיעזר בקלף או חותכן בצק , מכסים עם ניילון נצמד ושומרים במקרר להתפחה איטית למשך הלילה.
- יום למחרת להעביר את הבצק למשטח מקומח .
- לחתוך את הבצק ל6 חתיכות , כל חתיכה כ145 גרם לערך.
- ליצור כדורים, לכסות במגבת, לתת לבצק לנוח חצי שעה טמפרטורת חדר .
- ליצור מהכדור מעין נקניק לרדד באמצעות הידיים עד שמתקבלת רצועה ארוכה.
- רצוי ליצור את הצורה על תבנית מרופדת בנייר אפיה .
- לאחר עיצוב הצורה להבריש את החלה בביצה טרופה ולהניח להתפחה במקום מכוסה (לא להניח עליה שום דבר!) – אפשר בתנור כבוי.
- בסיום התפיחה להבריש בזהירות פעם נוספת עם תערובת הסילאן, מפזרים סוכר גבישי .
- להכניס לתנור מחומם מראש ל180 מעלות, ברגע שמכניסים את החלה מורידים ל170 מעלות ואופים כ25 דקות.
הערות וטיפים
כמה מילים לפני לטובת בריוש מוצלח:
לא להיבהל מכמות החמאה והביצים, הם נותנים את הטעם העשיר, המרקם והצבע ללחם, תהליך ההכנה הוא ארוך אבל הטעם הסופי שווה את ההשקעה באחריות.
- תפיחה:
התפיחה בבצקי הבריוש היא במקרר ולכן יש להכין את הבצק יום מראש . - חמאה:
את החמאה מוסיפים רק לאחר לישה של כ-10 דקות, כשהבצק אלסטי.
חשוב שהחמאה תהיה קרה ויציבה אך מעט רכה( חתוכה לקוביות קטנות). - קמח :
חשוב לנפות את הקמח, מלבד עניין הכשרות וההיגיינה, קמח מנופה ייתן בצק יותר אוורירי. - טמפרטורת אפייה :
בצק הבריוש עשיר בחמאה, ביצים וסוכר, ובשל כך משחים מהר מבחוץ אך נאפה לאט יותר במרכז, לכן מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות ומנמיכים ל-170 מעלות לאחר מכניסים את החלה לתנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון חלת בריוש רכה
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מתכון חלת בריוש מתכון מאת: Meri Kogan