לחמניות כשרות לפסח
מתכון מעולה בהכנה קלה
לחמניות כשרות לפסח קלות להכנה, עם מצרכים פשוטים וזמינים, ותוצאה מושלמת שתגרום לכולם לבקש עוד.
בסרטון המצורף, תראו איך להכין את הלחמניות צעד אחר צעד, בלי יותר מדי הסברים מיותרים – לחמניות חמות, רכות וטעימות בלי להתאמץ יותר מדי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס מדידה חד פעמית חמה
תבנית אפייה בינונית
סיר
המצרכים
- 2 כוסות מים
- 1 כוס שמן
- 3 כוסות קמח מצה
- ½ כפית אבקת אפיה
- 1 כפית מלח
- 2 כפות סוכר
- 8 ביצים L
אופן ההכנה
- נרתיח את המים השמן המלח והסוכר.
- כשהמים מבעבעים נוסיף 3 כוסות קמח מצה.
- נערבב טוב עד שהבצק נפרד מהדפנות ונסיר מהאש.
- נוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה (כשביצה אחת נטמעת להוסיף את השנייה).
- ניצור כדורים בגודל בנוני ונניח במרווחים אחת מהשנייה.
- נאפה בתנור על חום של 200° במשך 10 דקות.
- נוריד את חום התנור ל - 180° ונאפה עוד כ- 35 -40 דקות ( תלוי בגודל הלחמנייה הלחמניות הארוכות היו צריכות עוד 5 דקות )עד שיזהיבו
- מומלץ לא לפתוח את התנור בזמן האפייה.
הערות וטיפים
אפשר להוסיף לעיסה בצל מטוגן, חמוציות, זיתים, אורגנו .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הבמה כולה שלכם:
"מושלם וטעים!"
טלי סרגא
"תודה על המתכון, יצאו מושלמים !"
דורה דוידוב אברמוב
רק עוד דבר אחד אחרון!
בלחמניות כשרות לפסח
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: לחמניות כשרות לפסח מתכון מאת: נועם זיגדון