חטיף שוקולד ופצפוצי אורז ב- 4 מצרכים
תגובה נבחרת
"חטיף שוקולד במתכון סופר קל, תודה רבה! הבת הקטנה שלי ראתה סרטון שמוסיפים בו גם מיני מרשמלו אז ניסינו ויצא מעולה!"
שרית
בא לכם פינוק שוקולדי משגע שיעשה לכם את היום? תשכחו מחטיפים רגילים! קבלו חטיף פצפוצי אורז קריספיים המצופים שוקולד עם טוויסט מיוחד – תוספת של טחינה או חמאת בוטנים שמוסיפה טעם מטורף ומרקם קריספי בולט!
חטיף שוקולד ופצפוצי אורז שלנו קל ומהיר – מושלם למתחילים במטבח או סתם למי שרוצה קצת שוקולד כאן ועכשיו.
אז מוכנים לפינוק עם קראנצ'יות מטריפה? בואו נכין חטיף שוקולד ביתי ומשגע זה!
למה אתם הולכים להתאהב
חטיף שוקולד ופצפוצי אורז
- לא רק שהחטיפים האלה טעימים בטירוף ומפנקים, הם גם בריאים! מוסיפים להם טחינה, שעשויה משומשום ועשירה במינרלים חשובים כמו מנגן, זרחן, נוגדי חמצון וכל מה שטוב!
- של מלא מקום ליצירתיות במתכון זה! אפשר להשתמש בכל סוג של שוקולד שבא לכם (מריר, חלב או לבן), אפשר להחליף את הטחינה בחמאת בוטנים, אם בא לכם בכלל להשתגע, תוסיפו גם קצת אגוזים או חתיכות פרי שאוהבים.
- בגלל שהמתכון כל כך קל, זה גם רעיון מעולה לפעילות משותפת עם הילדים או בני הזוג! אפשר להשתגע ולהכין חטיפים בצורות שונות – מי יכין את החטיף הכי יפה?
שורה תחתונה: חולמים על חטיף שוקולד מטורף שיעיף לכם את החשק למתוק? אז המתכון הזה בשבילכם! פצפוצי אורז קריספיים מצופים שוקולד בפצצת טעמים והכנה קלה ביותר!
כל מה שתצטרכו להכנת:
חטיף שוקולד ופצפוצי אורז
לפני שמתחילים..תבדקו אם יש לכם את כל מה שנחוץ
טיפים לטעם מושלם:
חטיף שוקולד ופצפוצי אורז
טמפרטורת תערובת השוקולד
חשוב לוודא שתערובת השוקולד תהיה קצת פושרת לפני שאתם שופכים אותה לתבנית עם נייר אפייה. אם היא תהיה חמה מדי, החטיפי שוקולד יצאו רטובים
טיפ לבן מארי
כשממיסים את תערובת השוקולד בבן מארי, תוודאו שיש קצת רווח בין תחתית הקערה מזכוכית לבין המים בסיר. זה מאפשר חימום עדין דרך אדי המים
להימנע משריפת השוקולד
שוקולד שרוף זה לא כיף. בשביל למנוע את זה, כדאי לערבב את תערובת השוקולד כל הזמן בזמן שהיא נמסה. ערבוב מתמיד עוזר לשוקולד להימס באופן אחיד בלי נקודות חמות במיוחד.
מאוד מתאים לצד..
התוספות המושלמות שישדרגו לכם את החוויה
אגוזים
בא לכם להתפרע קצת עם החטיפים? תוסיפו להם אגוזים קצוצים! יש מלא אפשרויות לבחירה: אגוזי מלך, פיסטוק, פקאן – תבחרו במה שבא לכם.
רוצים להוסיף טעם קצת יותר עמוק? קלו אותם קצת בתנור לפני. אפשר גם להשאיר אותם כמו שהם, או להשתגע בכלל ולשים אגוזים מסוכרים.
פירות? למה לא!
כדי להפוך את החטיפים לעוד יותר מיוחדים, אפשר להוסיף פירות מיובשים או טריים לתערובת השוקולד לפני ההקפאה. אנחנו ממליצים על חמוציות ותותים, אבל אפשר גם להוסיף בננות, דובדבנים, וכל פרי אחר שאתם אוהבים.
חמאת בוטנים
לטעם עשיר יוצר, אפשר להוסיף שכבה של חמאת בוטנים חלקה מעל לפני ששמים להקפאה.
גם אתם יכולים להכין בקלי קלות!
איך? צפו בסרטון והכינו לפי המתכון!
חטיף שוקולד ופצפוצי אורז ב- 4 מצרכים
ציוד
המצרכים
- 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם)
- ½ כוס טחינה גולמית (או חמאת בוטנים)
- 2 כפות דבש
- 2 כוסות פצפוצי אורז / קורנפלקס
אופן ההכנה
- בקערה זכוכית, הוסיפו את השוקולד והטחינה או חמאת הבוטנים.
- הניחו סיר מים על הכיריים והביאו את המים לרתיחה.
- העבירו את הקערת זכוכית כך שתשב על סיר המים הרותחים כדי שהאדים יתחילו להמיס את השוקולד והטחינה (או חמאת הבוטנים). שיטת ההמסה הזו נקראת שיטת בן מארי.
- ערבבו את השוקולד והטחינה (או חמאת הבוטנים) ללא הפסקה בזמן שהם נמסים.
- המשיכו לערבב עד שכל חתיכות השוקולד נמסו והן מעורבבות היטב עם הטחינה (או חמאת הבוטנים).
- כאשר התערובת אחידה וחלקה, הסירו את הקערה מסיר המים.
- הוסיפו את הדבש וערבבו היטב.
- הוסיפו 2 כוסות פצפוצי אורז וערבבו בעדינות לתוך התערובת.
- קחו תבנית אפייה בעובי הרצוי לכם, אך עדיף לבחור תבנית שאינה עבה מדי מכיוון שהבלילה עשויה לא להספיק למלא את גובה התבנית. במתכון שלנו בחרנו תבנית של ½ ס"מ.
- יישרו את התבנית בנייר אפייה או בניילון נצמד.
- שפכו את תערובת שוקולד ופצפוצי אורז לתבנית.
- פזרו באופן אחיד בעזרת מרית.
- העבירו את התבנית להקפאה ותנו לה לשבת במשך חצי שעה.
- הוציאו את התבנית מהמקפיא והוציאו את לוח השוקולד ופצפוצי אורז שהתקשה כעת.
- חתכו את הלוח למלבנים כך שתקבלו חטיפי שוקולד. תוכלו לנשנש אותם מיד או לשמור אותם במקרר.
המתכון מתוק ממש אים שמחה תודה
היי רינה,
לדעתנו המתכון מתוק במידה הנכונה, לא יותר מדי ולא פחות מדי.
בהצלחה!
האם אפשר חמאה במקום טחינה? לא אוהבים את הטעם של חמאת בוטנים…
היי רעות,
אכן כן, בהצלחה!