| | |

פסטיה מרוקאית אישית בטעם אותנטי

מתכון נוסטלגי איכותי ומפורט
בהשראת: נועם זיגדון
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים

קבלו מתכון לפסטיה מרוקאית בטעם אותנטי ומשובח – מאפה מבצק פילו ממולא בעוף עסיסי ומלא בצימוקים אגוזים ותבלינים שעושים טעים טעים.

פסטיה מרוקאית בגרסה אישית שכל המשפחה תאהב ותחסל במהירות. איך שלוקחים ביס אחד ומרגישים את המרקמים המענגים בפנים, מיד מתמכרים!

ספר המתכונים של נועם זגדון

מתכון פסטיה מרוקאית
צילום: נועם זיגדון

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? לחצו לסרטון הכנה:

פסטיה מרוקאית אישית בטעם אותנטי

מתכון נוסטלגי איכותי ומפורט
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 חבילה דפי פילו (500 גרם)
  • 1 קילו חזה עוף /פרגיות חתוכות לקוביות
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 3 שיני שום כתוש
  • 1 כוס צימוקים
  • ½ כוס שקדים פרוסים
  • ½ כוס צנוברים
  • 3 כפות סילאן
  • ½ כפית תבלין הל
  • ¼ כפית אגוז מוסקט או ציפורן טחון
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כפית צלי יבש גרוס חריף / מתוק
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 3-4 כפות שמן
  • שמן להבריש את הדפים

אופן ההכנה

  • נטגן את הבצל עד לשקיפות
  • נוסיף את העוף והשום ונבשל עד שהצבע משתנה.
  • נוסיף את הפירות יבשים והשקדים ונתבל .
  • נוסיף את הסילאן ונבשל עד לצמצום נוזלים .
  • נבריש את דפי הפילו במעט שמן .
  • נפזר מעט סוכר וקינמון .
  • נניח במרכז כף עד כף וחצי מילוי .
  • נאסוף את הקצוות למרכז נסובב את העלה נפתח את החלק העליון נעטוף את החלק התחתון .
  • נבריש מעט שמן .
  • נאפה בתנור שחומם מראש על חום של 180° עד שמשחים .
  • לאחר האפייה נבזוק אבקת סוכר .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון פסטיה מרוקאית
צילום: נועם זיגדון

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

 פסטיה מרוקאית אישית 

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: פסטיה מרוקאית מתכון מאת: נועם זגדון

 

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?