מתכון לפיתות ביתיות (עם קמח רגיל / כוסמין)
מתכון לפיתות – נכון אומרים שאין כמו בבית? שם הכי נוח לנו ובטוח לנו, שם אנחנו יכולים לעשות ה-כל מבלי לקבל ביקורת, ושם אנחנו יכולים להתפנק לאחר יום ארוך בחוץ באוכל טעים, ביתי ומנחם.
וכמו שאין בית בלי פיתות טעימות שכולם אוהבים, ככה באותו בבית ממש, תמיד תמיד אפשר למצוא את המצרכים הפשוטים שמהם ניתן להכין פיתה ביתית משגעת, כי תכלס, אין כמו להכין בקלילות פיתות ביתיות במחבת רכות ומפנקות, טעימות ומטריפות, שיציפו את הבית באווירה חמה וטעימה במיוחד..
אז מה יש לנו כאן? קמח וקצת שמרים יבשים שייצרו לנו בצק מושלם ונוח לעבודה, לישה קלה והתפחה קצרה, טיגון במחבת בחום גבוה ו… זהו, מחכים עד שנוצר הכיס המיוחל של הפיתה, מוציאים, וממלאים אותו בכל טוב שרק תרצו – גבינות, ממרחים, מתבלים, שניצלים, נקניק, או כל מה שיש ב…בית כדי שבאמת תרגישו בבית…
למה באמת כדאי לכם: פיתות קלות
- הסוד להתפחה היפה של הפיתה הוא להכניס אותה למחבת למשך דקה מכל צד מספר של פעמים, כך נוצר לנו הכיס הידוע ובשלב זה הפיתה שלנו מוכנה לאכילה.
- מתכון לפיתות / להכנת פיתה ביתית במחבת לא חובה להשתמש במיקסר, אפשר פשוט ללוש לישה טובה וליהנות מאותה תוצאה
- מתכון לאפיית פיתות פיתה ביתית יפה ומטריפה שמכינים בקלי קלות ממצרכים שתמיד יש בבית
שורה תחתונה: מתכון לפיתות כי ביתי זה הכי טעים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
מתכון לפיתות ביתיות (עם קמח רגיל / כוסמין)
המצרכים
- ½ קילו קמח רגיל / כוסמין 80%
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- ½ כפית מלח
- מים פושרים (300 מ"ל)
אופן ההכנה
- מכניסים לקערת המיקסר את החומרים היבשים ומערבבים אותם בעזרת כף.
- נוסיף את המים הפושרים ונפעיל את המיקסר על מהירות בינונית עם וו לישה למשך 5 דקות עד שמקבלים כדור בצק.
- נוציא מהמיקסר את כדור הבצק ונקמח את השיש. נשים את הכדור בידיים למשך דקה נוספת. נחזיר לקערת המיקסר.
- נעטוף בניילון נצמד שמעליו מגבת ונתפיח לשעה שלמה.
- לאחר ההתפחה, על שיש מקומח מחלקים את הבצק לעשרה כדורים עגולים מניחים מגבת מעליהם ומתפיחים לעוד 10 דקות.
- כעבור עשר דקות מרדדים בעזרת מערוך את הכדורים על שיש מקומח עד לצורה של פיתה בעובי של 1.5 ס"מ.
- מחממים מחבת טפלון על אש בינונית-גבוהה.
- כאשר המחבת חמה מכניסים את הפיתה למחבת למשך דקה מכל צד מספר של פעמים עד שהפיתה מתנפחת וכן נוצר לנו הכיס ובשלב זה הפיתה שלנו מוכנה לאכילה.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: מתכון לפיתות ביתיות
חייב מיקסר? ממש לא, אפשר ללוש בידיים למשך 7 דקות לישה טובה. |
האם אפשר לעשות את הפיתות בגריל? לא ניסיתי. |
מה הכמויות אם משתמשים בקמח שמרים? שימי שמרים יבשים. אישית לא הכנתי עם קמח שמרים. |
אפשר גם קמח עם שמרים בפנים? לא רוצה להטעות אותך לא הכנתי את הפיתות האלה אף פעם עם קמח שמרים. השתמשתי רק בשמרים יבשים. |
הבמה כולה שלכם:
"גם אני הכנתי הכי בייתי הכי טעים!"
שיר חגג
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון לפיתות
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: פיתות מתכון מאת: מרי שרעבי
בלוטות הטעם פועלות במרץ