עוגת גבינה קלה ומנצחת ב-5 דקות
עוגת גבינה עשירה וטעימה שכל ביס ממנו הוא חלום של ממש! מתכון שמכינים בקלות ובמהירות שיא!
עוגות גבינה יכולות להיות מאתגרות ולא תמיד מצליחות כשמכינים אותן בבית. בתור חובבי עוגות גבינה, יש לי כמה מתכונים מושלמים שאני מכינה באופן קבוע ויודעת שלא משנה מה יהיו הנסיבות הן תמיד יצליחו לי.
אחד המתכונים הוא המתכון הזה לעוגת גבינה שמכינים ב־5 דקות והעוגה יוצאת יציבה וטעימה בכל פעם מחדש!
המתכון הזה כל כך קל והעוגה יוצאת עשירה, מרעננת וטעימה שאפשר להכין אותה בכל הזדמנות: בימי השבוע העמוסים, כשמגיעים אורחים לא צפויים או בסופי השבוע לפינוק אידיאלי של כל המשפחה!
למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה ב-5
-
- מתכון שלוקח 5 דקות הכנה על השעון!
- כל כך פשוט להכנה שכל אחד יכול להכין!
- עוגה שמתאימה להגשה בכל הזדמנות לצד הקפה!
- מרעננת וטעימה שכל ביס ממנה הוא חיוך גדול!
שורה תחתונה: רוצים לפנק את המשפחה או האורחים מעכשיו לעכשיו ואין לכם ידע מוקדם באפייה? זו העוגה המושלמת!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
עוגת גבינה קלה ומנצחת ב-5 דקות
ציוד
המצרכים
תחתית:
- 23 ביסקוויטים
- מחמאה (90 גרם)
- 2 כפות סוכר
עוגה:
- 3 גביעי שמנת חמוצה (600 מ"ל)
- 2 חבילות גבינת נפוליאון (בטעם טבעי)
- 1 כוס סוכר
- 5 ביצים (שלמות)
- 1 חבילה פודינג וניל (80 גרם)
- 2 כפות קמח
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
תחתית:
- מפוררים את הביסקוויטים.
- ממיסים את החמאה.
- את הביסקוויטים והסוכר נערבב יחדיו, מוסיפים את החמאה מערבבים ויוצקים לתבנית.
- אופים כעשר דקות על חום 180 מעלות.
עוגה:
- נקציף יחד את השמנת הגבינה והסוכר למשך 30 שניות.
- נוסיף את הביצים פודינג וניל, קמח, והתמצית וניל - ונקציף היטב לכמה שניות עד איחוד.
- נעביר את התערובת ונשפוך מעל תחתית הביסקוויטים.
- נאפה לעשר דקות על 200 מעלות חום.
- לאחר מכן נאפה כשעה על 150 מעלות (לא בטורבו) עד שהעוגה משחימה מלמעלה.
- אחר כך פותחים את דלת התנור ממש טיפה שהאדים שהצטברו יוכלו להשתחרר החוצה.
- להשאיר את העוגה פנימה להתקרר בתוך התנור למינימום של שלוש שעות.
- נכניס לקירור למשך ללילה.
- נפזר בנדיבות מעל אבקת סוכר.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה
אפשר עם גבינה 5 אחוז? במקום נפוליאון? אפשר להחליף בשמנת חמוצה , במקום 2 נפוליאון ב 2 שמנת חמוצה. |
האם צריך לשים מגש עם מים בתחתית התנור כמו ברוב עוגות גבינה? אפשרי. |
אפשרי לעשות את המתכון ללא תחתית ? אם כן אז את תערובת הגבינה לשים בסיר של גחנון? איך? אפשרי, צריך לזכור שללא תחתית העוגה תצא רטובה מעט מלמטה, זה לא כזה נורא. אפשר להניח נייר אפיק משומן בתחתית הסיר, לעשות את התחתית ולהדק, ומעל עוגת הגבינה. |
הבמה כולה שלכם:
"אלופה! מתכון מוצלח!"
ליאור בן לולו
"עוגה מוצלחת!!! מתכון פצצה!! תודה רבה על השיתוף!"
רונה אלוש
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף קינוחים קלים מושלמים. אל תפספסו!