| |

גלידה ביתית ללא מכונה בטעמים שונים

כמה דקות הכנה, כמה שעות הקפאה ותקבלו גלידה ביתית בטעמים שאפילו לא קיימים בחנויות.
בהשראת: ליאת חתוכה
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
מתכון גלידה ביתית

גלידה ביתית – תקשיבו, הפעם הפתענו גם את עצמנו! כמי שלא יכולים להעביר יום אחד בקיץ בלי לזלול איזו גלידה מרעננת ומתוקה (ולפעמים גם כמה פעמים ביום…), אנחנו חייבים שתמיד, תמיד, יהיה לנו במקפיא המעדן הקפוא הנהדר והמשמח הזה.

והיום פשוט הכנו מתכון מופלא ממש של גלידה ביתית מופלאה לא פחות, שלא דורש שום מכונות והכנות מסובכות ואפשר להכין אותה במיליון טעמים שונים ומפנקים, כך שכל אחד יוכל לקבל את הטעם האהוב עליו במיוחד.

הרעיון של גלידה ביתית היא שמכינים אותה בקלי קלות עם מיקסר בלבד, שמנת קטיפתית ועשירה, חלב מרוכז סמיך ומתוק ותמציות טעם מיוחדות ומהממות עם קורט צבע מאכל למראה מושלם.

כמה דקות הכנה, כמה שעות הקפאה וכל השכנים כבר ידפקו בדלת כדי לזלול בהנאה גלידה ביתית בטעמים שאפילו לא קיימים בחנויות, כמו גלידת פיסטוק ביתית ומפנקת, גלידת מנטה עם שברי שוקולד מריר, גלידת מנגו טרופית ומרעננת, גלידה ביתית בטעם מלבי וקוקוס אקזוטיים.

ואפשר גם: גלידות בטעמי פיסטוק ופקאן, גלידת בזוקה ומרשמלו, גלידת וניל צרפתי ושברי עוגיות ועוד ועוד שיעשו לכם קיץ טעים ומתוק!

ספר המתכונים של ליאת חתוכה

מתכון גלידה ביתית
צילום: ליאת חתוכה
מתכון גלידה ביתית
צילום: ליאת חתוכה
מתכון גלידה ביתית
צילום: ליאת חתוכה
מתכון גלידה ביתית
צילום: ליאת חתוכה
מתכון גלידה ביתית
צילום: ליאת חתוכה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון גלידה ביתית

גלידה ביתית ללא מכונה בטעמים שונים

כמה דקות הכנה, כמה שעות הקפאה ותקבלו גלידה ביתית בטעמים שאפילו לא קיימים בחנויות.
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: ליאת חתוכה

ציוד

מיקסר

המצרכים

  • 4 מיכלי שמנת מתוקה (1 ליטר)
  • 1 מיכל קופסת מרוכז (400 גרם)
  • 15 טיפות תמצית טעם
  • אבקת צבע מאכל (קורט )

אופן ההכנה

מתכון בסיסי:

  • הקציפו 4 גביעי שמנת מתוקה חלבית / פרווה.
  • הוסיפו בתנועות קיפול מיכל חלב מרוכז.
  • חלקו את הכמות ל 3 קערות.
  • לכל אחת הוסיפו הוסיפו 15 טיפות תמצית טעם וקורט אבקת צבע מאכל.
  • (ניתן גם להכין את כל הכמות מטעם אחד שהכי אוהבים)

דוגמאות לטעמים שונים:

    להכנת גלידת פיסטוק:

    • להקציף את השמנת המתוקה עד להתייצבות.
    • להוסיף 15 טיפות  תמצית בטעם פיסטוק של מלכת הג'לי + קורט אבקת צבע מאכל ירוק של מלכת הג'לי.
    • בתנועות קיפול לערבב את החלב המרוכז עם השמנת עד שמתקבלת מסה אחידה.
    • להוסיף תוספות שאוהבים בתנועות קיפול.
    • להקפיא 7-8 שעות.

    להכנת גלידת מנטה עם שברי שוקולד מריר:

    • להקציף את השמנת המתוקה עד להתייצבות.
    • להוסיף 15 טיפות תמצית בטעם מנטה.
    • להוסיף בתנועות קיפול את מיכל החלב המרוכז.
    • לפזר ולהוסיף 100 גרם שוקולד מריר משובח קצוץ בתוך המסה ולקשט מעל.
    • ניתן להוסיף צבע באמצעות קורט אבקת צבע מאכל ירוק של מלכת הג'לי, אך זה לא חובה.
    • להקפיא 7-8 שעות.

    להכנת גלידה ביתית מנגו:

    • להקציף את השמנת המתוקה עד להתייצבות.
    • להוסיף 15 טיפות תמצית בטעם מנגו.
    • להוסיף בתנועות קיפול את מיכל החלב המרוכז.
    • לקלף ולחתוך את תוכן מנגו אחד קטן.
    • לפזר ולהוסיף את המנגו הקצוץ בתוך המסה ולקשט מעל.
    • להקפיא 7-8 שעות.

    להכנת גלידה ביתית בטעם עוגת גבינה ביסקוויטים ואגוזי מלך:

    • להקציף את השמנת המתוקה עד להתייצבות.
    • להוסיף 15 טיפות תמצית בטעם עוגת גבינה.
    • להוסיף בתנועות קיפול את מיכל החלב המרוכז.
    • לפזר ולהוסיף  5 ביסקוויטים קצוצים וכ - 15 אגוזי המלך בתוך המסה ולקשט מעל.
    • להקפיא 7-8 שעות.

    להכנת גלידה ביתית בטעם מלבי וקוקוס:

    • להקציף את השמנת המתוקה עד להתייצבות.
    • להוסיף 15 טיפות תמצית בטעם מלבי.
    • להוסיף בתנועות קיפול את מיכל החלב המרוכז.
    • לפזר ולהוסיף את שבבי קוקוס קלוי ורבע כוס תרכיז אדום למלבי בתוך המסה ולקשט מעל.
    • להקפיא 7-8 שעות.

    הערות וטיפים

    רוצים עוד רעיונות? אפשר להכין גלידות בטעמי פיסטוק ופקאן, גלידת בזוקה ומרשמלו, גלידת וניל צרפתי ושברי עוגיות ועוד. וכמובן! הוסיפו תוספות כמו שאתם אוהבים.
    נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


    שאלות נפוצות: גלידה ביתית

    מאיפה ניתן לרכוש את התמציות?
    אפשר להזמין מבעלת המתכון. בקישור פה.
    בלי תמצית טעם וצבע איך יוצא?
    בלי התמצית זה טעם של קצפת, ללא ספק תמציות הטעם משדרגות פלאים, גם בטעם וגם בריח.
    בגרסת פרווה אי אפשר לשים חלב מרוכז. עם מה אפשר להחליף?
    אפשר להחליף בקרם קוקוס.
    אפשר תמונה של החלב המרוכז לגלידה?
    כן בבקשה תמונה פה.
    אבקת צבע מאכל? לא הנוזלי?
    לא הנוזלי מהאבקה מוסיפים כמה גרגירים וזהו, הרבה יותר איכותית ובלי טעם לוואי.

     


    הבמה כולה שלכם:
    מתכון גלידה ביתית
    צילום: מיטל אברג'ל

    "יצא מושלם ! הילדים רוצים שנפתח גלידריה!"
    מיטל אברג'ל

    מתכון גלידה ביתית
    צילום: ריקי סימקינס

    "יש מחית פיסטוק יותר טוב ויותר בריא מתמצית.
    ללא צבע מאכל. גלידת פיסטוק עם מחית ושבבי פיסטוק וגלידת ריבת חלב!"
    ריקי סימקינס

    מתכון גלידה ביתית
    צילום: אסנת עבודי

    "טוב בנות. יצא לי פצצה!!!"
    אסנת עבודי

    מתכון גלידה ביתית
    צילום: טובה אלבוהר

    "הכנתי כבר כמה פעמים טעים ברמות!"
    טובה אלבוהר

    מתכון גלידה ביתית
    צילום: מאיר רותם יצחק

    "גם אני החלטתי להכין גלידה, תודה ליאת חתוכה על המתכון.
    נתראה עוד 7 שעות לטעום. ווניל צרפתי עוגיות, נוטלה יאמי!"
    מאיר רותם יצחק


    רק עוד דבר אחד אחרון!

    יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

    עוד מתכונים מעניינים באתר

    Similar Posts

    4.60 from 5 votes (5 ratings without comment)

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    ניסית את המתכון? איך יצא?




    Advertisements