עוגת גלידה לוטוס
מכירים מישהו שלא אוהב גלידה? מכירים מישהו שלא אוהב לוטוס?? אין כאלה, נכון? אבל מה שיש בהמונים זה אנשים שאוהבים גם גלידה וגם לוטוס ואם השילוב המהפנט הזה יוצר עוגת גלידה לוטוס מטריפה ויפה – אז אין עונג מושלם מזה…
עוגת גלידה לוטוס תהפוך בקלות לעוגת השבת שלכם, לכוכבת הבלתי מעורערת של חג השבועות ולקינוח הכי טעים מפנק בכל אירוח קיצי או חלבי חגיגי מפנק.
וממה מורכבת השלמות הזאת? מתחתית ביסקוויטים לוטוס, שכבה נדיבה של קצפת בטעם וניל צרפתי קטיפתי, עוד שכבת ביסקוויטים לוטוס, עוד שכבת קצפת ומעל הכל – להעצמת טרפת הטעמים הממכרת – ממרח לוטוס מומס ונוטף מתיקות, שיוצרים יחד עוגת לוטוס קרה, עשירה מרעננת וחלומית…
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- ביסקוויטים לוטוס (לתחתית ושכבה שנייה)
- 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
- ⅓ כוס סוכר
- ¼ כוס חלב
- 1 חבילה פודינג וניל צרפתי (80 גרם)
- 4 כפות גבינה 9% / סקי וניל
- 4 כפות ממרח לוטוס
אופן ההכנה
- נטבול את העוגיות לוטוס בחלב 3 שניות בכל צד.
- נסדר את העוגיות בתחתית התבנית צמודים.
- נקציף 2 מיכלי שמנת מתוקה יחד עם שליש כוס סוכר, רבע כוס חלב, פודינג וניל צרפתי עד לקבלת קצף יציב.
- נוסיף בתנועת קיפול 4 כפות גבינה 9% או סקי וניל.
- נשפוך הכל לתבנית וניישר.
- נסדר שוב את העוגיות לוטוס במרווחים שווים על העוגה.
- נחמם בקערת זכוכית 4 כפות גדושות של ממרח לוטוס כדי שיהיה נוזלי אך לא יותר מידי ונשפוך בין הביסקוויטים ומעל בזהירות.
- נכניס למקפיא להתייצבות.
שאלות נפוצות: עוגת גלידה לוטוס
לכמה זמן להכניס להקפאה? עד שמתקשה, כמה שעות טובות. אני משאירה בהקפאה ורצוי להוציא בין 15 ל20 דק לפני הגשה. |
איך יצא לך ככה הקרם לוטוס מלמעלה נראה שכבה אחידה ויפה? ממיסים מעט במיקרו שיהיה נוזלי אך לא מידי ואז שופכים וכשזה מתקרר זה מושלם. |
את הביסקוויטים למעלה גם טובלים בחלב או שהם נשארים יבשים? יבשים. |
מזה תנועת קיפול כפי שרשום במתכון מה הכוונה ערבוב ידני? ערבוב ידני זה ערבוב ללא מיקסר , רק עם כף או משהו אחר, ותנועת קיפול זה גם ערבוב אבל עדין יותר גם ללא מיקסר. |
האם יש תחליף לביצה בבצק? אפשר לשים קצת יותר שמן במקום. |
"מי שרוצה עוגה גבוהה אז אפשר לשחק עם התבניות… ואפשר גם לחלק ל2 תבניות אינגליש קייק.
הנה כמה רעיונות עם אותו בסיס של ההקצפה!"
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קיש פטריות פשוט וקל
- עוגת גבינה קרה מרעננת
- סלט פסטה חלבי צבעוני
- כדורי כנאפה מטריפים
- בצק לפיצה שחובה להכיר
- בורקס גבינה הכי קל שיש
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלבייםמושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: עוגת גלידה לוטוס מתכון מאת: שירי מלכה
רעיונות בבקשה במה להחליף את הגבינה אם רוצים להפוך לפרווה?
לקבל עוגת גלידה פרווה אפשר להשתמש בקצפת צמחית במקום השמנת המתוקה וחלב קוקוס או סויה במקום החלב הרגיל, בהצלחה!
לפי התגובות יצא לי טעים:))))
חבילה אחת של בסקויטים לוטוס מספיקה ? לא הבנתי כמה צריך
היי, מה הכוונה תבנית מלבנית ארוכה 26?
Can you translate this recipie in English for me?
Hi Ira,
We're happy to translate this recipe for you 🙂
– Arrange Lotus biscuits on the bottom of a sheet pan lined with parchment paper after dipping them in milk for 3 seconds.
– Whip 2 containers of heavy whipping cream with 1/3 cup of sugar, 1/4 cup of milk, 1 package of instant vanilla pudding until you get a whipped cream.
– Fold in 4 tablespoons of ricotta cheese.
– Pour everything into the pan.
– Arrange Lotus biscuits in equal gaps on the cake (as seen in the pictures).
– In a glass bowl, heat up 4 heaping tablespoons of Lotus spread in the microwave for 45 seconds. Texture should be liquid-like but not too much. Carefully pour the spread in between the biscuits on top.
– Freeze for 4 hours before serving.
Enjoy!