מאפינס ללא קמח וללא תוספת סוכר
מאפינס גזר הם מעדן טעים ומזין המשלב את המתיקות והעסיסיות של המאפינס שאנו רגילים אליהן עם טעמי הגזר המפנקים שכולנו אוהבים.
מאפינס אלה הן רעיון נהדר לכלול יותר ירקות באוכל שלכם בדרכים כיפיים וטעימים שאף אחד לא יכול להיות אדיש בפניהם. הגזר מכיל ויטמין A החיוני לשמירה על עור בריא, עיניים ומערכת החיסון וגם סיבים שיכולים לסייע לקבוע את העיכול ולהוריד את רמות הכולסטרול.
בין אם זה לארוחת בוקר קלילה, נשנוש מהיר לצהריים או כקינוח אחרי ארוחת ערב, מאפינס גזר אלה תמיד יסגרו לכם את הפינה עם טוויסט יצירתי על הצד הבריא!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
מאפינס ללא קמח וללא תוספת סוכר
ציוד
המצרכים
- 3 גזרים (מגורדים בפומפייה)
- 1 תפוח (מגורד בפומפייה)
- 1 כפית גרידת תפוז
- 2 כפות סטיביה
- 4 כפות רסק תפוחים ללא סוכר
- 2 ביצים
- ¼ כוס שמן
- ½1 שיבולת שועל ללא גלוטן
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 חופן חמוציות ללא סוכר / צימוקים
- 1 כף קינמון
- 1 כפית סודה לשתייה
- ציפורן טחון (קמצוץ )
- מייפל טבעי (לזילוף)
אופן ההכנה
- בקערה נכניס: 3 גזרים מגורדים בפומפייה, תפוח מגורד בפומפייה, כפית גרידת תפוז, 2 כפות סטיביה, 4 כפות רסק תפוחים ללא סוכר, 2 ביצים, רבע כוס שמן, כוס וחצי שיבולת שועל. גלוטן, שקית אבקת א, חופן חמוציות ללא סוכר או צימוקים או שימושים חתוכים קטנים, כף קינמון, כפית סודה לשתייה, קמצוץ ציפורן טחון.
- מערבבים הכל ומוזגים לעטרות נייר או תבנית שקעים ששומנו, אפשר לפזר מעל אגוזי מלך שבורים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכארבע דקות, עד שמזהיב ומתייצב.
- מוציאים מהתנור ומזלפים מעל מייפל טבעי.
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על מאפינס גזר אלה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: מאפינס גזר ללא קמח מתכון מאת: בטי דרעי