מתכון קאדה - מאפה שמרים
מתכון קאדה, מאפה שמרים עם גבינות שמכינים במחבת! מאפה משגע וממכר מהמטבח הכורדי שחובה להכיר!
אם אתם לא מכירים את המאפה הזה, קאדה, מהמטבח הכורדי, זה פשוט הזמן להכיר כבר עכשיו ולפני פסח! מאפה עשיר בגבינות שמכינים במהירות וכל המשפחה תחסל!
מתכון פשוט ביותר להכנה ותקבלו ארוחה מושלמת לכל שעה של היום, שאף אחד לא יוכל להפסיק לאכול. מאפה עשיר בגבינות והוא פשוט מושלם גם לחג השבועות!
למה באמת כדאי לכם: מתכון קאדה
- קאדה, מאפה גבינות אמיתי מהמטבח הכורדי כמו שהסבתות מכינות!
- מתכון קל ופשוט שכל אחד יכול להכין ותמיד יוצא טעים!
- מאפה מפנק ועשיר בגבינות שתמיד כיף לאכול!
- מאפה מושלם לכל זמן ולכל ארוחה חלבית ונהדר גם להגשה בשבועות!
שורה תחתונה: נצלו את שאריות הקמח שנותרו לפני הנקיונות של פסח ותכינו מאפה קאדה! אין ממכר מזה!
המצרכים
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 2 כפות סוכר
- ½1 כף שמרים
- 1 כף מלח
- ¼ כוס שמן
- ½2 כוסות מים פושרים
למילוי:
- 1 חבילה גבינת חמד (250 גרם)
- 1 חבילה גבינה בולגרית או פיראוס (250 גרם )
- 1 חבילה גרם גבינה צהובה (250 גרם )
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
- בהתחלה להוסיף לקערה גדולה את כל החומרים של הבצק, ללוש היטב עד לקבלת בצק גמיש ורך.
- נמרח מעט שמן מעל הבצק, נכסה בניילון ומעל מגבת. מתפיחים כשעה.
- נחלק את הבצק לכדורים קטנים, נניח מעל משטח משומן טיפה ונכסה בניילון.
הכנת המילוי:
- בזמן ההתפחה, מגרדים את כל הגבינות.
- מרדדים כל כדור על משטח משומן מעט, למלא כל כדור בגבינות וסוגרים בצדדים.
- מחממים על אש נמוכה מחבת טפלון ללא שמן.
- מטגנים משני הצדדים עד שמתקבל צבע מכל צד. (ניתן מידי פעם להגביר את הלהבה לבינונית ושוב להנמיך שלא ישרפו הכדורים).
שאלות נפוצות: קאדה
לאיזה עובי לרדד? אם סוגרים טוב הגבינה לא יוצאת וגם הגבינה הצהובה תופסת את הגבינות שלא יזלגו. |
יש אפשרות למלא את הבצק בגבינה לבנה בולגרית וצהובה? במידה וזה דליל מידי להסמיך עם קרונפלור? קאדה לא ממלאים בגבינה רכה. כל גבינה קשה תתאים ובטח לא להוסיף קורנפלור. |
עם איזה עוד מילוי אפשר? אפשר עם מילוי בשר אבל לבשל קודם את הבשר הטחון עד שלא יהיו נוזלים. הקאדה הוא מאפה של העדה הכורדית לשבועות והוא ממולא רק בגבינות. |
את המלח מוסיפים בסוף כשהבצק מתגבש? לא בסוף. מוסיפים מלח כשהבצק מתחיל להתגבש וממשיכים ללוש. |
איך זה נאפה מבפנים? כמה זמן בערך הטיגון מכל צד? עד שרואים שקיבל צבע בצד ראשון הופכים. בערך 3 דקות מכל צד בערך. תסתכלי ואם את לא בטוחה תפתחי את הראשון ותבדקי אם אפוי. החוכמה לא לייבש. |
הבמה כולה שלכם:
"זו התוצאה… יצאו רכים ולא נפתחו במחבת!"
רויטל אסייג
"גם מתוק עשיתי עם סוכר!"
רויטל אסייג
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קיש פטריות פשוט וקל
- עוגת גבינה קרה מרעננת
- סלט פסטה חלבי צבעוני
- כדורי כנאפה מטריפים
- בצק לפיצה שחובה להכיר
- בורקס גבינה הכי קל שיש
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: אילנה לוי