עוף בתנור עם תפוחי אדמה
עוף בתנור עם תפוחי אדמה – אמאלההה איזה ריח משגע! מתכון קל לארוחת צהריים משביעה זהובה. תבשיל של שוקי עוף בתנור עם תפוחי אדמה ורוטב מושלם.
אחד המתכונים שמבקשים עוד ועוד, כמה קל כמה טעים. מומלץ להכין עם חלה או אורז בצד ואז נותר רק ללקק ת'אצבעות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 10 חתיכות עוף (איזה שאוהבים - השתמשנו בשוקיים)
- 5-6 תפוחי אדמה ( בינוניים)
- 4 בצלים
- 2 כפיות שום כתוש
- 1 כף כורכום
- 2 כפות דבש/ סילאן
- 1 כף מרק עוף
- פלפל שחור גרוס (מעט)
- מלח גס (קורט)
- פטרוזיליה יבשה (לפי הטעם)
- בזיליקום יבש (לפי הטעם)
- 2 כפות רוטב סויה (אפשר יותר)
אופן ההכנה
- מרתיחים תפוחי אדמה עם הקליפה בסיר עם מים רותחים.
- כשהם נהיים רכים, מוציאים אותם ומסננים ואז מקררים.
- לאחר שהתפוחי אדמה מתקררים, יש לדפוק אותם ממש מעט ובעדינות, רק כדי שהם יפתחו בצורה יפה, עם פטיש שניצל ואז להניח בצד.
- לוקחים סיר רחב ומטגנים 4 בצלים חתוכים לחציים, מוסיפים 2 כפיות שום כתוש.
- כשהבצל מזהיב נוסיף גם ככף שטוחה של כורכום, ואז 2 כפות דבש / סילאן .
- נכניס את השוקיים ומטגנים משני הצדדים, נוסיף את התפוחי האדמה עם כוס מים רותחים (אם צריך בהמשך עוד אז להוסיף).
- נתבל עם כף מרק עוף, פלפל שחור גרוס, מלח גס, פטרוזיליה ובזיליקום יבשים, ואז נפזר רוטב סויה מעל הכל.
- מבשלים על אש נמוכה עד שהעוף נהיה מוכן ומידי פעם משקים את הכל עם הרוטב.
- ב- 7 דקות אחרונות מפזרים שוב את הפטרוזיליה היבשה ואז מזגגים מעט דבש על הכל.
- נכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד לקבלת צבע זהוב כמו בתמונה.
שאלות נפוצות: עוף בתנור עם תפוחי אדמה
אחרי שמרככים את תפוחי האדמה, את הקליפה משאירים בבישול עם העוף? כן, את התפוחי אדמה שוטפים לפני כן היטב עם סקוץ' וסבון לסטריליות. |
מכניסים את התפוחי אדמה רק לתנור או שמבשלים עם העוף על הגז? החלק של התנור הוא רק בסוף ויותר בשביל הצבע. כל התבשיל מתבשל על הגז. |
לא מובן את הקטע של לדפוק את תפו"א כשהם שלמים? למה בעצם? רק כדי שהם יפתחו יפה כזה כמו בתמונה, זה לא חובה זה יותר ליופי. |
כמה זמן טיגון בערך? כשעה ורבע בערך. |
מה הכוונה לחתוך בצל לחציים? לחתוך לחצי ואת החצי לחצי נוסף. |
הבמה כולה שלכם:
"חזרתי מהסופר עם מגש עופות ובעוד אני מתלבטת מה להכין נתקלתי במתכון הזה. בינגו!!!
כבר מתבשל!"
יעל קואז
"הייתי חייבת גם…!"
קרן סימן טוב – בארי
"הכנתי גם.. מקווה שזה יצא טעים לפחות כמו שלך.. תודה!"
מוריה גור – שי
"אז… הכנתי ויצא סוףףףף הילדים ובעלי עפו על התבשיל הזה…. תודה על המתכון!"
דנה אהרוני
"יצא פגז! תודה על המתכוןן!"
יעל יוגב
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: עוף בתנור עם תפוחי אדמה מתכון מאת: אילנית כרבי