בייגלה ירושלמי עם שומשום
שמים כגיוון לכריך של הילדים או פשוט כמו שהוא, עם זעתר בצד וקערית שמן זית, ואז מתמכרים!
בייגלה ירושלמי עם שומשום – קבלו מתכון לבייגלה ירושלמי שלא תצליחו להפסיק לזלול! בייגלה ירושלמי בציפוי שומשום ובמעטפת פריכה,
רך מבפנים ואוורירי במיוחד. שמים כגיוון לכריך של הילדים או פשוט כמו שהוא, עם זעתר בצד וקערית שמן זית, ואז מתמכרים!
בייגלה ירושלמי עם שומשום
שמים כגיוון לכריך של הילדים או פשוט כמו שהוא, עם זעתר בצד וקערית שמן זית, ואז מתמכרים!
לדרג
כמות 12 יחידות
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם - לא חובה)
- 3 כפות סוכר
- ½ כוס שמן
- 1 כף מלח
- 3 כוסות מים
- 1 כף שבבי בצל יבש (לא חובה)
- 1 כף אורגנו יבש (לא חובה)
לקישוט:
- ½ כפית מלח
- ½ כפית סוכר
- שומשום / קצח
אופן ההכנה
- לשים בקערה כוס מים מהברז עם סוכר ושמרים ולהמתין רבע שעה.
- להוסיף את שאר המצרכים עם 2 כוסות מים פושרים וללוש לבצק נעים לכסות להתפיח חצי שעה ללוש ושוב התפחה .
- לחלק את הבצק לכדורים אפשר כל גודל שרוצים , במתכון מחלקים ל 12.
- כדורים לקמח מעט ולתת תפיחה של 10 דקות לעשות חור באמצע.
- לתת לנוח 10 דקות לקחת 1 ולפתוח עם הידיים ל בייגלה גדול.
- לטבול בצלחת עם המים משני הצדדים ואחר כך בשומשום משני הצדדים.
- להניח בתבנית על נייר אפיה ולאפות בתנור 200 מעלות.
- לקחת שומשום עם מעט סוכר ומעט מלח ולאפות בערך חצי שעה .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: בייגלה ירושלמי
האם אפשר להכין בערב ולתת לבצק לתפוח במקרר? ואז חייבים שוב ללוש ולתת עוד תפיחה? אפשרי בהחלט, גם יוצא מוצלח. |
אחרי האפייה יש לקחת שומשום עם מעט סוכר ומעט מלח ולאפות, באיזה שלב עושים את זה? שמים צלחת עם מים מעט, מלח ומעט סוכר. לוקחים בייגלה לטבלת בצלחת ואז לטבלת בשומשום ומניחים על תבנית אפיה ואופים. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: בייגלה ירושלמי מתכון מאת: שרה יוסף