לחם שום עם שמן זית ופטרוזיליה
לחם שום בצורת לחמניות עם שמן זית ופטרוזיליה! מתכון קל ללחמניות אווריריות במיוחד, במרקם וטעם משגעים במיוחד לשבת!
מי שאוהב לחם שום חייב להכין את הלחם הזה! מתכון קל להכנת לחמניות נתלשות, עם מראה חגיגי לשבת וטעם שלא מהעולם הזה! מושלמות להגשה בארוחת השבת ויוסיפו חגיגיות לשולחן!
מתכון שמכינים בקלות רבה ולא צריך להיות מומחה גדול באפייה כדי להכין אותו ותקבלו לחמניות במרקם רך במיוחד, שכיף לאכול עם הדג של שבת ולצד סלטי ארוחת השבת והוא כל כך טעים שכיף לאכול אותו גם בלי כלום ליד!
למה באמת כדאי לכם: לחם שום
- לחם שום בתצורת לחמניות נתלשות שכיף לחלק בלי לקרוע את כל הלחם!
- מתכון פשוט ביותר שכולם יכולים להכין בבית בקלות ובלי רקע באפייה!
- לחמניות במרקם וטעם משגעים, שלא תמצאו כאלה לקנייה באף מאפייה!
- לחם שמכינים מרכיבים שיש לכולם בבית וזול בהרבה מכל לחם קנוי!
שורה תחתונה: תוסיפו טוויסט קטן לארוחת השבת, תכינו לחם שום ולא תאמינו איזה הבדל גדול הוא יעשה!
לחם שום עם שמן זית ופטרוזיליה
ציוד
המצרכים
לבצק:
- ½ קילו קמח מנופה (במידה וצריך מוסיפים)
- ½1 כפות שמרים
- ½ כף סוכר
- 1 כף מלח (שמים לקראת הסוף)
- ½ כוס שמן
- ½2 כוסות מים (להוסיף בהדרגה, אם יש צורך לשים עוד כוס)
רוטב שום:
- 2 תיבוליות רוטב שום פטרוזיליה (להמיס ברבע כוס מים חמים)
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית מרק עוף
- 1 חופן פטרוזיליה (קצוצה)
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר נשים שמרים, סוכר וכוס מים חמימים, נערבב ונניח בצד ל- 10 דקות או עד שתופח.
- לתוך המיקסר נוסיף את הקמח ואת שאר המצרכים למעט המלח.
- נפעיל מיקסר על מהירות בינונית ונלוש עד לאיחוד.
- לאחר מכן נרים את ה- וו לישה ונפזר מעל את המלח, נחזיר ונמשיך ללוש עוד 10 דקות, נעבור ללישה מהירה לקבלת בצק חלק.
- נוסיף כוס קמח עד שהבצק חלק ומופרד מהדפנות.
- נוציא ונקמח ולשים מעט עם היד, אוספים את הבצק ונשים להתפחה של כ- חצי שעה.
- עכשיו נכין לחמניות שום, לקרוץ כדור, נשים על השיש בתנועות סיבוביות עד ליצירת לחמנייה עגולה.
- נסדר בתבנית עגולה, לא צמוד, שיהיה מקום להתפחה ושמים אחד באמצע, ומניחים להתפחה.
- בתבנית אינגליש קייק נשים 4-5 קוביות קרח עם כוס מים ונניח בתחתית התנור (ליצירת אדים).
- נכין את רוטב השום על ידי ערבוב היטב של כל המרכיבים.
- מורחים מרוטב השום מעט על הלחמניות בזהירות ולהשאיר למריחה חוזרת כשלחמניות יוצאות מהתנור.
- נאפה בתנור שחומם מראש על 190 מעלות עד להזהבה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
שעת ערב, כל המשפחה בבית וכולם רעבים? לא להילחץ – אלא לדפדף!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- תפוחי אדמה בתנור מטריפים
- פשטידת תירס פרווה קלה
- מתכון פסטה עם רוטב עגבניות לפסטה
- מתכון לקציצות ברוטב של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכוני ארוחת ערב מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: עינת חנניה
מה אפשר לשים במקום הפטרוזיליה?
היי מיכל,
אפשר לוותר או לשים שמיר.
בהצלחה!
וואווווו פעם ראשונה שיוצא לי מתכון טוב והבצק סוף סוף תופח כמו שצריך ולא נשאר בצקי בפנים🙏🙏🤗🤗🤗
רציתי לשלוח תמונה אבל אין אפשרות..
תודה על מתכון מושלםםםםם
היי שלומית,
איזה כיףףף, תענוג שנהנית מהלחם!
נשמח לראות תמונה, את מוזמנת להעלות אותה לקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂