אוזני המן מבצק נדיר
מתכון לאוזני המן, שמכינים בקלות ומבצק ייחודי שיוסיפו חגיגיות לאווירת החג!
אוזני המן מבצק ייחודי! מתכון פשוט להכנת עוגיות אוזני המן שיעשו לכם את חג הפורים ופשוט חייבים להכין!
כמעט כולם אוהבים אוזני המן, כל אחד אוהב מילוי אחד קצת יותר, אבל במתכון הזה הסוד אינו המילוי, אלא הבצק! בצק משגע שמכינים בשילוב ריבה חלקה ומקבל מרקם מושלם שאין דרך אפילו לתאר!
מתכון קל ביותר להכנה ותקבלו עוגיות מטריפות שכולם יבקשו את המתכון וייתכן מאוד שתמשיכו את הבצק הזה גם לעוגיות נוספות. למי שלא אוהב ריבה, ניתן להמיר אותה בדבש ולא תאמינו כמה טעימות הן!
למה באמת כדאי לכם: אוזני המן
- מתכון קל ביותר להכנה וכולם יכולים להכין בלי רקע באפייה!
- עוגיות אוזני המן מבצק ייחודי, שלא תמצאו כאלה בשום מקום!
- עוגיות מושלמות לחג הפורים ואפשר להוסיף במשלוח מנות!
- ניתן למלא את העוגיות בכל מילוי שרוצים כל ביס מהן חגיגה!
שורה תחתונה: אם כבר אוכלים אוזני המן, כדאי שהעוגיות יהיו איכותיות, טעימות ומפנקות כראוי לחג פורים!
ציוד
תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית
המצרכים
- ¼2 כוסות קמח
- 1 חבילה גרם חמאה רכה / מחמאה לפרווה (200 גרם)
- 1 ביצה (טרופה)
- אבקת סוכר (100 גרם )
- 1 כף ריבה (חלקה בכל טעם)
- 1 כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה
- ללוש את כל המרכיבים לבצק אחיד כולל הכף ריבה וכולל האבקת סוכר.
- הבצק יהיה רך מאוד וזה בסדר..אם דביק מדי יש לפזר עליו כף קמח ולהרים מהקערה.
- להכניס למקרר עטוף לפחות לשעה, ואז להוציא ולגלגל את הבצק בקמח ולחלק לשתיים.
- לרדד כל חלק על משטח מקומח, לקמח גם למעלה את הבצק, וגם את המערוך לקרוץ עיגולים.
- לשים כפית מילוי של נוטלה / שחר / פרג / ממרח תמרים.
- לסגור לאוזן המן עם אצבע טיפה רטובה ממש להדביק בצק לבצק, שלא יפתחו.
- לאפות בטמפרטורה של 175 מעלות עד שמזהיב טיפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: אוזני המן מבצק נדיר
חייב לשים ריבה בבצק? אפשר לשים משהו אחר במקום במידה ואין ריבה? הריבה היא מה שעושה את הבצק למיוחד, אבל אפשר לשים גם דבש ויצא מדהים. |
איזה מילוי שוקולד אפשר לעשות? אפשר לערבב בקערה 3 כפות קקאו ו 3 כפות שוקולית ו 5 כפות אבקת סוכר. ואז להוסיף כל פעם קצת שמן ולערבב עד שנהיה משחה. או להמיס 30 גרם חמאה עם 100 גרם שוקולד מריר ואז להוסיף קקאו לערבב עד שנהיה משחה ואפשר גם כפית קינמון. |
יש לי רק קמח תופח לוותר על האבקת אפייה? כן, אבל תיזהרי מהתפיחה עלולות להיפתח להדק טוב טוב בגלל שזה קמח תופח. |
מלי, צריך לאפות בטורבו או באפייה רגילה? רגילה. |
במה שונה מבצק פריך רגיל? רק בגלל הריבה? בדיוק המרקם שונה. |
הבמה כולה שלכם:
"גם אני הכנתי היום יצא מושלם!"
טליה ברמי-פייביסוביץ'
"אין על המתכון של מלי ממליצה בחום!"
הדס לאל קדוש
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
מדהימה נועם זיגדון …מיוחדת תמיד אני מכינה את המתכונים שלך לרוב יוצא לי מדהים וגם חלקם לא כזה אבל לרוב אין פאשלות ….
כמה זה 100גר הכוסות/כפיות?
היי שרי,
100 גרם זה חצי כוס חד פעמי חמה.
טיפ: אנחנו ממליצים בחום לרכוש משקל של מ"ג/גרם כדי שאפשר יהיה לדייק באפייה.
בהצלחה 🙂